Καλωσόρισε ο Μπάιντεν τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ εταιριών για την τεχνολογία μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Τζωρτζτάουν, στην Ουάσιγκτον, 10 Απριλίου 2021. EPA, Alex Edelman
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε σήμερα, τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ των κατασκευαστών μπαταριών LG Energy Solution

και SK Innovation Co σχετικά με την τεχνολογία μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος (EV), λέγοντας ότι θα βοηθήσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για Αμερικάνους εργαζόμενους.

Ο διακανονισμός επιτεύχθηκε μόλις λίγες ώρες πριν από τη λήξη της σημερινής προθεσμίας που είχε θέσει ο πρόεδρος Μπάιντεν, προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρούσε σε ένα σπάνιο βήμα ανάκλησης μιας απόφασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), αναφορικά με το κλείσιμο ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στην Τζόρτζια.

Το ύψος της επένδυσης για το αναφερόμενο εργοστάσιο συμφερόντων Νότιας Κορέας φτάνει στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η συμφωνία διευθέτησης είναι μία νίκη για τους Αμερικανούς εργαζόμενους, αλλά και για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η μονάδα θα διασφαλίσει ώστε οι ΗΠΑ να έχουν μία δυναμική και διαφοροποιημένη αμερικανική αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Μοναδικό και ελληνικό: Eyeharp, παίζοντας μουσική με τα μάτια μέσω υπολογιστή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: