Jerusalem Post: Η Pfizer δεν στέλνει άλλα εμβόλια στο Ισραήλ μέχρι να εξοφληθούν τα προηγούμενα

File Photo Η πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer καταφθάνει στο Ισραήλ παρόντος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Όπως αναφέρει η JP η Ιερουσαλήμ πλήρωσε για τα εμβόλια περισσότερα από κάθε άλλη χώρα EPA/ABIR SULTAN μέσω ΚΥΠΕ




Διακόπτει τις αποστολές εμβολίων η Pfizer στο ισραήλ καθώς, σύμφωνα με την Jerusalem Post δεν έχει ακόμα πληρωθεί για  2,5 εκατομμύρια δόσεις, τις τελευταίες που στάλθηκαν στην χώρα.

Το Ισραήλ έχει εξοφλήσει τα πρώτα 10 εκατομμύρια εμβόλια που έλαβε για τη διαχείριση της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού, συνεχίζει η εφημερίδα.

Τον Φεβρουάριο, συνάφθηκε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, για την προμήθεια των επιπλέον δόσεων που χρειάζεται η χώρα.

Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει, ότι η Pfizer την ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση δεν πλήρωσε ποτέ τις τελευταίες 2,5 εκατομμύρια δόσεις. Μέχρι στιγμής το Ισραήλ φέρεται να πλήρωσε 2,6 δισ. σέκελ δηλαδή 665,635,753.12 ευρώ για τα εμβόλια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ενώ όπως σημειώνεται η κυβέρνηση δεν συζητά το κόστος των εμβολίων καθώς οι συμφωνίες μεταξύ της ίδιας και της εταιρείας παραμένουν εμπιστευτικές. Όμως, όπως υποστηρίζει η JP το Ισραήλ πλήρωσε πολύ περισσότερο για κάθε δόση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας άσκησε πίεση στην κυβέρνηση να εγκρίνει την αγορά επιπλέον 30 εκατομμύρια εμβολίων. Ωστόσο, η απόφαση μέχρι στιγμής αναβάλλεται λόγω ενδοκυβερνητικών διαφωνιών.

Να σημειώσουμε πως την περασμένη Κυριακή αναμενόταν να φτάσει στο Ισραήλ μια αποστολή 700.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Pfizer δήλωσε ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε όλες τις παραδόσεις εμβολίων στο Ισραήλ βάσει της αρχικής συμφωνίας που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020.

«Η εταιρεία (σ.σ. Pfizer) προχωρά σε διαβουλεύσεις με το Ισραήλ ώστε να προχωρήσουν με τη συμφωνία για την προμήθεια επιπλέον δόσεων στη χώρα. Ενώ αυτές οι διεργασίες συνεχίζονται, οι αποστολές εμβολίων ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δεν σχολίασε την είδηση.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν την Αρκτική: Δοκιμή νέων όπλων και εμπορικός έλεγχος στο Βόρειο Πέρασμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: