Εισαγγελική έρευνα για την μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα: Καλείται να καταθέσει ο Κοντονής

File Photo Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ μέσω ΚΥΠΕ




Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με όσα έχει δηλώσει περί «δόλιας επίσπευσης» της επικύρωσης του Ποινικού Κώδικα τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής αυτό έγινε για να ωφεληθούν κάποιοι από την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Η Εισαγγελία Εφετών ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία και έτσι ξεκινά νέα έρευνα με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού. Ο κ. Κοντονής είχε ισχυριστεί ότι δολίως από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε η επικύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα ώστε να ωφεληθούν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι από την μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα. Έτσι ο κ. Κοντονής θα βρεθεί άμεσα ενώπιον του Εισαγγελέα, ώστε ως πρώτος μάρτυρας να δώσει στοιχεία για όσα έχει υποστηρίξει , ανοίγοντας τον κύκλο της νέας διερεύνησης.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη έρευνα που είχε γίνει με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του πρώην υπουργού, είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν είχε προκύψει εύρημα ποινικά αξιοποιήσιμο, αρχειοθέτηση στην οποία είχε συναινέσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών. Ο κ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει σε εκείνη την φάση.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά από νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή ο οποίος προ ολίγων ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή επανήλθε στο θέμα, αναφέροντας πως για την μετατροπή του ποινικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας «άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου». Είπε επίσης ότι: «Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη, είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Aθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Μητσοτάκης στη Λιβύη υπόσχεται βοήθεια και ζητά κατάργηση του παράνομου μνημονίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: