Ιράκ: Επίθεση drone κατά αμερικανικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Αμπρίλ

File Photo: Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικά αυτοκίνητα στα σύνορα Ιράκ – Συρία. EPA, AHMED MARDNLI
Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικά εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ αργά χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν Κούρδοι αξιωματούχοι, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε κοντινή στρατιωτική βάση, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή επίθεση που εξαπολύεται με drones εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στην Αρμπίλ, ενώ συχνές είναι οι επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ και της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, για τις οποίες οι ΗΠΑ κατηγορούν φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

  • Το υπουργείο Εσωτερικών της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, με έδρα την Αρμπίλ, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι το drone έριξε TNT εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση.

Σειρά ρουκετών είχε πλήξει την ίδια στρατιωτική βάση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αρμπίλ τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ξένος εργολάβος που συνεργαζόταν με τον αμερικανικό στρατό.

Λίγο πριν από τη χθεσινή επίθεση στην Αρμπίλ, τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπληξαν σημεία μέσα και κοντά σε βάση στο δυτικό τμήμα της χώρας όπου σταθμεύουν τουρκικές δυνάμεις, δήλωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι, Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Άλλη ρουκέτα έπληξε βάση που ανήκει σε ιρακινή, σιιτική πολιτοφυλακή κοντά στην τουρκική βάση λίγες ώρες αργότερα, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα μαχητή. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος εκτόξευσε τη ρουκέτα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αρμπίλ, Ιράκ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Νεκρός Τούρκος στρατιώτης από επίθεση με ρουκέτες στο βόρειο Ιράκ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: