ΗΠΑ: Ολα δείχνουν ότι επανέρχεται προς χρήση και το εμβόλιο της Johnson & Johnson

File photo: Νοσηλευτές ετοιμάζουν δόσεις εμβολίου κατά του κορωναΪού σε εμβολιαστικό κέντρο της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA/MICHAEL REYNOLDS
Αξιωματούχοι της Υγείας στις ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα να άρουν τη σύσταση για διακοπή χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, η οποία είχε επιβληθεί στις 13 Απριλίου μετά τον εντοπισμό έξι περιστατικών θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες. Τα περιστατικά αυτά αντιστοιχούν σε λιγότερο από μία στις 1 εκατομμύριο περιπτώσεις εμβολιασμού με Johnson & Johnson στις ΗΠΑ.

Ετσι, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είναι πιθανόν να συμπεριλάβει μια προειδοποίηση στην ετικέτα του εμβολίου για την ενημέρωση των υγειονομικών εργαζομένου αλλά και των πολιτών, για τις εξαιρετικά σπάνιες, αλλά επικίνδυνες παρενέργειες αίροντας όμως την αναστολή χρήσης.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί σήμερα μετά τη σημερινή συνεδρίαση μίας ανεξάρτητης επιτροπής που θα καταλήξει εάν θα υπάρξει άρση, παράταση ή τροποποίηση στη χρήση του εμβολίου.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι καλό να παρατείνουμε τη διακοπή για μεγαλύτερο διάστημα από το απολύτως απαραίτητο», ανέφερε την Πέμπτη ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, επικεφαλής του FDA για τον εμβολιασμό. Ο ίδιος προσέθεσε ότι μια παρατεταμένη διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα των πολιτών απέναντι στα εμβόλια. «Όταν θα έχουν στην ουσία ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις της επιτροπής, θα είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Με πληροφορίες από NYT

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορωναϊό από τους ανθρώπους, επιβεβαιώνει νέα βρετανική έρευνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: