Ημέρα Μνήμης Αιχμαλώτων Πολέμου 1974: «Αδικαίωτοι απέναντι στην τουρκική βαρβαρότητα»

Το Δέντρο των αγνοουμένων, το δέντρο της θλίψης. Αυτό που αντί για πολύχρωμες μπάλες, έχει για στολίδια κίτρινες κορδέλες και τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, που αγνοούνται από το 1974, Λευκωσία 10 Δεκεμβρίου 2020.ΚΥΠΕ/ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Αδικαίωτοι και παραγνωρισμένοι, αισθάνονται ότι παραμένουν οι αιχμάλωτοι πολέμου,οι οποίοι, όπως αναφέρουν, «έχουμε βιώσει την απόλυτη βαρβαρότητα των Τούρκων».

Σε ανακοίνωσή τους με την ευκαιρία της 23η Απριλίου, Ημέρας Μνήμης και Τιμής Αιχμαλώτων Πολέμου του 1974, προσθέτουν ότι «διαβιούν αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων ως αποτέλεσμα της κακομεταχείρισης τους στις τουρκικές φυλακές και ως αποτέλεσμα πληγών και τραυμάτων σωματικών και ψυχικών».

Όλα αυτά, υποστηρίζουν οι αιχμάλωτοι πολέμου, «η πολιτεία δεν ανέκυψε για να τα απαλύνει – ως όφειλε – για τους λίγους οι οποίοι αντιστάθηκαν και πολέμησαν για την Κύπρο».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «η πολιτεία έχει υποχρέωση έστω και μετά από 47 χρόνια να μας αντιμετωπίσει ως ανθρώπους με προβλήματα ψυχολογικά και πρόβλημα υγείας τα οποία είναι όλα κατάλοιπα της αιχμαλωσίας μας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο θα στοιχίσει η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: