Ικανοποιημένο το Κάιρο από την στήριξη Κύπρου και Ελλάδας στην Τριμερή για Διασπορά

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, η Υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μακράν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κωνσταντίνος Βλάσης σε τριμερή συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς, Λευκωσία 23 Απριλίου 2021. KYΠΕ
Την ικανοποίησή της εξέφρασε σε μήνυμά της στην επίσημη ιστοσελίδα της, η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, για τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου σε θέματα της Αιγύπτου, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Αποδήμων των τριών χωρών στη Λευκωσία, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Επιτρόπου της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους κ. Φώτη Φωτίου.

Συγκεκριμένα, η κα Μάκραμ μίλησε για τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας με το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ-Επιστροφή στις Ρίζες» για τους Αιγυπτιώτες, επεσήμανε τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου σε θέματα που αφορούν την πανδημία, την ενίσχυση του προγράμματος «Αξιοπρεπής Ζωή» για την αιγυπτιακή ύπαιθρο, αλλά και το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης στην τελευταία ταινία μικρού μήκους που παρουσιάζει επιγραμματικά τις προσπάθειες της Αιγύπτου για το Νείλο ποταμό που κινδυνεύει από το φράγμα της Αιθιοπίας.

Επίσης, η κα Μάκραμ χαρακτήρισε τις σχέσεις των τριών χωρών ως εξαιρετικά σημαντικές με την Αίγυπτο να αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυσή τους, τονίζοντας το σπουδαίο ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι Ελληνικές κοινότητες στην ιστορίας της Χώρας του Νείλου, αλλά και στην ενίσχυση του προγράμματος «Αξιοπρεπής Ζωή» για την αιγυπτιακή ύπαιθρο.

Η επόμενη Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Αποδήμων να πραγματοποιηθεί στο Κάιρο το φθινόπωρο του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή  Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου στη Λευκωσία για θέματα Διασποράς


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: