Έκαναν το Λονδίνο… Φαληράκι: Ξεσάλωμα ως το πρωί από χιλιάδες εμβολιασμένους και «απελευθερωμένους» [photos]

FILE PHOTO: Διασκεδάζοντας στο SOHO την πρώτη μέρα του ανοίγματος στη Βρετανία. Τώρα η χώρα απειλείται από το στέλεχος Δέλτα. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Μία πρώιμη γεύση ελευθερίας δοκίμασαν χθες εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί σε όλη την Αγγλία κατακλύζοντας τις παμπ για το πρώτο «ποτό – έξω» μετά από τέσσερις μήνες.

Σε σκηνές που περιγράφηκαν από πολλούς ως μία νέα «VE – Day» οι Βρετανοί δεν άφησαν ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη καθώς υπαίθριοι και όχι μόνο χώροι διασκέδασης άνοιξαν για πρώτη φορά από τις 6 Ιανουαρίου.

Ηταν επίσης η χθεσινή ημέρα, η πρώτη για της επαναλειτουργίας κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής

Ωστόσο καθώς τα ποτά έρρεαν άφθονα και η μέρα τελείωνε πολλοί από τους «γλεντζέδες» άρχισαν να το παρακάνουν με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι σε κάποιες περιπτώσεις με την αστυνομία.

Αστυνομία στο Σόχο EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ανδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να επιβάλουν την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων σε νυκτερινό κέντρο στο Σόχο, ενώ υπήρξαν ακόμη και σχετικά βίαιες προσαγωγές.

Ποτό και φαγητό υπό την παρουσία της αστυνομίας. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Το πρωτοφανές ξεφάντωμα σε όλη την Αγγία δεν είναι αποτέλεσμα τίποτε άλλου παρά του τάχιστου εμβολιασμού.

Πράγματι, χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει σε όλο τον πληθυσμό της άνω των 50 ετών, μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου.

Διασκεδάζοντας ξανά μετά από 4 μήνες και με την ασφάλεια του εμβολίου. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η Βρετανία πραγματοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει προσφέρει τουλάχιστον μία δόση στις ομάδες προτεραιότητας από 1 ως 9, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ενήλικες άνω των 50 ετών, οι κλινικά ευάλωτοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, πριν από την ημερομηνία-στόχο της Πέμπτης.

«Έχουμε τώρα ξεπεράσει ένα ακόμη ουσιαστικά σημαντικό γεγονός στο πρόγραμμα του εμβολισμού μας, προσφέροντας δόσεις στον καθένα που ανήκει στις εννέα ομάδες υψηλότερου κινδύνου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

 

«Θα βαδίσουμε τώρα μπροστά με την ολοκλήρωση των σημαντικών δεύτερων δόσεων και κάνοντας πρόοδο αναφορικά με το στόχο προσφοράς ενός εμβολίου σε όλους τους ενήλικες μέχρι το τέλος Ιουλίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ωστόσο η Βρετανία χαμήλωσε το ρυθμό των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι στις ομάδες προτεραιότητας θα λάβουν και τη δεύτερη δόση, παρά τις μικρότερες ποσότητες εμβολίων που παραδόθηκαν τον Απρίλιο σε σύγκριση με το Μάρτιο.

Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 45 ετών, εκτιμάται ότι θα είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα προσκληθεί για να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Με πληροφορίες από Daily Μail, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Sofagate: Ο Σαρλ Μισέλ θα ενημερώσει τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το περιστατικό στην Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: