Η τουρκική προπαγάνδα κατέρρευσε: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ είναι το μεγάλο γεγονός…

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Λος Άντζελες ευχαρίστησαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. EPA, ETIENNE LAURENT




Της ΛΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ

Τον Απρίλη 2019 ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωνε με έπαρση πόσο περήφανοι είναι οι Τούρκοι για την ιστορία τους διότι δεν είχε ποτέ γενοκτονίες! Παρασιωπώντας τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ασσυρίων και άλλων μοιονοτήτων από τους Οθωμανούς, τους νεοτούρκους και τον Ατατούρκ.

Ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στις 24 Απριλίου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κ Τζο Μπάιντεν, προέβη στην ιστορική δήλωση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ετών 1915-1918, προκαλώντας την οργή του Ερντογάν και των Τούρκων πολιτικών.

Η αναφορά στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι η αναγνώριση δεν συνιστά μομφή προς την Τουρκία, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τις σφοδρές αντιδράσεις των Τούρκων και τις σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας τους για το πλήγμα που δέχθηκε η εικόνα και τα σύμβολα τους.

  • Πάραυτα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έσπευσε να απορρίψει ως λαϊκισμό τη δήλωση την οποία χαρακτήρισε ως πολιτική καιροσκοπεία. Ο δε κυβερνητικός εταίρος του νεο-οθωμανού δικτάτορα, Γκρίζος Λύκος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι χωρίζουν τώρα οι δρόμοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Ο αγώνας του Φαχρετίν Αλτούν που είναι η ενσάρκωση του Γερμανού ναζί Γιόσεφ Γκαίμπελς, παρά τω πλευρώ του Ερντογάν για παραχάραξη της ιστορίας και διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων αναφορικά με τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας δεν απέδωσε καρπούς.

Με τα εις την διάθεση του μέσα και εξαγοράζοντας ιστορικούς και άλλους τυχάρπαστους επιχειρούσε να φορτώσει τα εγκλήματα κατά των Αρμενίων σε αρμενικές «τρομοκρατικές» οργανώσεις ξεπλένοντας έτσι την Τουρκία. Το δε άκρον άωτον της τουρκικής θρασύτητας υπήρξε ο ισχυρισμός του περί αρμονικής συνύπαρξης Τούρκων και Αρμενίων. Ο Φ. Αλτούν χαρακτήρισε τη δήλωση των ΗΠΑ ως αβάσιμη συκοφαντία κατηγορώντας όσες κυβερνήσεις αναγνώρισαν τη γενοκτονία ως ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διέφυγε των σχεδιασμών του Αλτούν- Γκαίμπελς. Είναι αυτός που προσπαθεί να παρουσιάσει τους Τούρκους ως θύματα των Ελλήνων της Κύπρου. Είναι αυτός που υλοποίησε την σειρά «Κάποτε στην Κύπρο» που στόχο έχει τη βάναυση διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων της ιστορίας της Κύπρου την περίοδο 1960-1963.

Στόχος του αφηγήματος του είναι η συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης και η καλλιέργεια αποδοχής των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και κατοχής ώστε να υποστηριχθεί η λύση τουρκικών προδιαγραφών στην Κύπρο.

Οι Αρμένιοι με ομοψυχία, επιμονή και υπομονή, πέτυχαν μετά από 106 χρόνια τη δικαίωση των νεκρών τους, θυμάτων της τουρκικής πολιτικής. Στην ημικατεχόμενη Κύπρο, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες κατάφωρα παραβιάζονται από τη νεο-οθωμανική Τουρκία, παρακολουθούμε με οργή μια προσπάθεια καλλιέργειας ενοχών στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, μια προσπάθεια εξίσωσης από κάποιους κύκλους, του θύματος με τους θύτες καθώς και το αμίμητον «εκάμαμε κι εμείς πολλά».

Έτσι εξυπηρετείται πλήρως η προπαγάνδα του Φ. Αλτούν και οι τουρκικές επιδιώξεις εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει λησμονηθεί το γεγονός ότι οι Συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου ήταν για τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους ένας προσωρινός -διαβατικός σταθμός, γιατί αν δεν ήταν τέτοιος «οι Τούρκοι θα παρέτειναν για ένα ακόμα διάστημα τις φιλονικίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων και θα άφηναν το ζήτημα της διχοτόμησης εις τα Ηνωμένα Έθνη», ως ξεκάθαρα αναφέρεται στο τουρκικό έγγραφο που βρέθηκε στο γραφείο του Τούρκου υπουργού Γεωργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φαζίλ Πλουμέρ, το 1963.

  • Όσον αφορά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για θυματοποίηση των Τουρκοκυπρίων ας ανατρέξουν σε δηλώσεις του Τουρκοκύπριου γιατρού από την Πάφο, Δρος Ιχσάν Αλή στο ΡΙΚ το 1965, ότι «η τουρκική κοινότητα είναι θύμα προδοσίας που διέπραξε η τουρκική κυβέρνηση και δεν είναι θύματα της Κυπριακής κυβέρνησης».

Ας ανατρέξουν στα Απομνημονεύματα του Ιχσάν Αλή όπου γίνεται αναφορά σε «χρήσιμους νεκρούς» για τους Τούρκους, όπως παρότρυνε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ζορλού τους αντιπροσώπους των Τουρκοκυπρίων «να εξεύρουν μερικούς εθελοντές που θα ήσαν έτοιμοι να θυσιαστούν σε συγκρούσεις με τους ΕΚ ώστε να προκληθεί ανωμαλία και να επιβληθεί ντε φάκτο διχοτόμηση»

Λόρια Μαρκίδη
Πρέσβης ε.τ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Ο ολοφυρμός του Μουσταφά Ακιντζί για τις «χαμένες λύσεις»: Τότε που στήριζε όλες τις θέσεις της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: