Η σχέση Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου γίνεται «γόρδιος δεσμός»: Υπεγράφη πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξυ Ελλάδας – Αιγύπτου και Κύπρου Πηγή ΓΕΕΘΑ




Πρόγραμμα Τριμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021 μεταξύ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου υπεγράφη χθες Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Η υπογραφή της συνμφωνίας έγινε κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Με την υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μετά την υπογραφή του Προγράμματος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε τους επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Αιγύπτου και της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι τρεις Χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ασκήσεων και συνεργασιών, οι οποίες συνεισφέρουν στην εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Παναγιωτόπουλος: Οι Ε.Δ. συμβάλλουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: