Οι ρωσικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί ίσως κοστίσουν 500.000 τουρίστες στην Τουρκία

Photo by Ahmet Polat from Pexels




Στην εκτίμηση ότι οι περιορισμοί στις πτήσεις που επέβαλε η Ρωσία έως τον Ιούνιο μπορεί να κοστίσουν στην Τουρκία την απώλεια 500.000 τουριστών προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Χθες, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις πτήσεις της προς την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου μετά την κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

«”Η ημερομηνία άρσης των απαγορεύσεων στις πτήσεις μπορεί να έλθει νωρίτερα ανάλογα με την υποχώρηση των κρουσμάτων. Μπορεί όμως να υπάρξει μείωση κατά 500.000 τουριστών», είπε ο Ερσόι.

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων καθώς και «μερικό λοκντάουν» για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ραμαζανιού, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία της Covid-19.

Η Τουρκία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59.187 νέες μολύνσεις, πενταπλάσιες σε σύγκριση με τους αριθμούς που ανακοινώνονταν στις αρχές Μαρτίου, όταν ο Ερντογάν χαλάρωσε τα μέτρα. Επίσης, άλλοι 273 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 34.455.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Το Newsweek ξεμπροστιάζει τον εχθροπαθή Σουλτάνο: Υπό επικίνδυνο διωγμό οι Χριστιανοί στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: