Η Ουάσινγκτον θέλει “πράξεις και όχι λόγια” από τη Μόσχα για την αποχώρηση των δυνάμεών της από τα ουκρανικά σύνορα

FILE PHOTO: Department Spokesperson Ned Price holds the Daily Press Briefing at the U.S. Department of State in Washington, D.C.. State Department photo by Ron Przysucha




Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν «πράξεις» και όχι «λόγια» εκ μέρους της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση ότι ξεκινά η απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση (…) σε στενό συντονισμό» με τις ουκρανικές αρχές και τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Ακούσαμε την ανακοίνωση που έκανε η Ρωσία, ότι θα ξεκινήσει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τα σύνορα με την Ουκρανία, ακούσαμε τα λόγια αυτά, τώρα αυτό που περιμένουμε είναι οι πράξεις», σημείωσε. «Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα τηρήσει τη δέσμευσή της», πρόσθες ο Πράις.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να δεχτεί «οποιαδήποτε στιγμή» τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Η γενοκτονία είναι γενοκτονία: Ο Μενέντεζ επιβεβαιώνει ότι ο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει το φρικτό έγκλημα εναντίον των Αρμενίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: