Η ώρα του Εισαγγελέα για τον Φουρθιώτη: Δικαστική έρευνα ζητά η κυβέρνηση [video]

File Photo Ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης Screenshot video via Open Tv
Μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να καταθέσει μήνυση εναντίον του κατά δήλωση «δημοσιογράφου» και τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη,  ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και σε ότι αφορά την κυβερνητική πλευρά.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες για τον Μένιο Φουρθιώτη δεν προκαλούν μόνο το κοινό αίσθημα αλλά πιθανότατα αφορούν και τη Δικαιοσύνη, καθώς όπως προκύπτει από τις καταγγελίες η χρήση ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου για την επίτευξη των σκοπών του αποτελούσε μέχρι πολύ πρόσφατα συνηθισμένη πρακτική του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Η αρχή έγινε με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Φουρθιώτης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, με σκοπό να εισπράξει μεγάλα ποσά. Ο κ. Βρούτσης είπε, μάλιστα, ότι «όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και ηγεσία».

Οι καταγγελίες των τεχνικών

Ακολούθησε η ανακοίνωση των Τεχνικών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι εργαζόμενος στο κανάλι του Φουρθιώτη δέχτηκε απειλές από μπράβο όταν μίλησε για τις συνθήκες εργασίας, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Επιθεωρητές του Σώματος Εργασίας που κλήθηκαν να ερευνήσουν τις καταγγελίες.

Ο Φουρθιώτης φαίνεται ότι εξακολουθεί να θέλει και την προστασία της αστυνομίας. Χθες, ο δικηγόρος του προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία διεκόπη η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Στην αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος του, χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και παράνομη την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και επικαλείται κίνδυνο για τη ζωή του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι από τις 13 Ιανουαρίου είχαν διατεθεί για την ασφάλειά του: τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του και επικαλούμενος το… Σύνταγμα αναφέρει ως λόγο ακυρότητας ότι δεν κλήθηκε σε ακρόαση κατά την αναίρεση της απόφασης για την φύλαξή τους.

Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκτός από την μηνυτήρια αναφορά, με την κατηγορία της πλαστής ταυτότητας που φέρεται να χρησιμοποιούσε  τηλεπαρουσιαστής, θα πράξει τα εξής:

1. Θα αποστείλει επισήμως επιστολή σε όλα τα υπουργεία, με την οποία θα ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ.

Σκοπός είναι να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.

2. Θα προωθήσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη, στην οποία μαρτυρά η ίδια ότι βρισκόταν σε συνεργασία και έκανε εξυπηρετήσεις στην Αστυνομία, παρά τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.
3. Η ΕΣΗΕΑ θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω και να αποδώσουν ευθύνες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αναφορικά με τις καταγγελίες:

*δημοσιογράφων της τηλεόρασης ότι «κλέβει» τα ρεπορτάζ τους στην ΕΡΤ, στο OPEN και σε άλλα κανάλια και τα προβάλλει από την εκπομπή του στο «Ε»
*άλλες καταγγελίες σχετικά με εξαπάτηση μέσω κουπονιών που μοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» και διαφημίζονται από την τηλεόραση.

JH με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Οpen Tv και τον ελληνικό Τύπο

Ακολουθήστε την HJELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για τον Φουρθιώτη απο την ΕΣΗΕΑ: Χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της Ένωσης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: