Η υποψήφια Καγκελάριος Annalena Baerbock “κλείνει” το μάτι στις ΗΠΑ: Eπιθυμεί διατλαντική συμμαχία

Η συν-πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και η υποψήφια για καγκελάριο Annalena Baerbock με μάσκα προσώπου στο Γερμανικό Κοινοβούλιο «Bundestag» στο Βερολίνο της Γερμανίας, 23 Απριλίου 2021. . EPA, CLEMENS BILAN




Η επικεφαλής των Πρασίνων και υποψήφια Καγκελάριος Annalena Baerbock προωθεί μια συμμαχία με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει γρήγορα προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του 1,5 βαθμού, σημειώνεται σε δημοσίευμα της ZDFheute.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα  έχει τίτλο «Περιορίστε την υπερθέρμανση του πλανήτη- Η Baerbock ζητά συμμαχία με τις ΗΠΑ για το κλίμα» και υπότιτλο «Η πολιτικός των Πρασίνων Baerbock ζητά συμμαχία με τις ΗΠΑ για το κλίμα. Χρειάζεται άμεση δράση για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό σε σύγκριση με την προ-βιομηχανική εποχή»

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε χρόνια αποφασιστικής σημασίας για την προστασία του κλίματος και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας. Εάν ενεργήσουμε με μισή καρδιά, θα χάσουμε τη σύνδεση», δήλωσε η Baerbock στις εφημερίδες του Redaktionsnetzwerk Deutschland λίγο πριν από τη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.

  • Η Baerbock επιθυμεί μια διατλαντική συμμαχία

Η κυβέρνηση Biden άδραξε την ευκαιρία με ένα σοβαρό επενδυτικό πρόγραμμα, στο οποίο πρέπει να ενταχθεί η Γερμανία, δήλωσε η Baerbock. Υποστηρίζω τη δημιουργία μιας διατλαντικής συμμαχίας για την ουδετερότητα του κλίματος. Είναι απαραίτητο να συναντηθούμε στον κοινό στόχο του 1,5 βαθμού, όπως τόνισε η ίδια.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει γρήγορα για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την προ-βιομηχανική εποχή. «Αυτό απαιτεί άμεση και ουσιαστική δράση τα επόμενα χρόνια – παγκοσμίως», δήλωσε η Baerbock.

  • Προστασία του κλίματος: Οι ΗΠΑ κάνουν τεράστιες επενδύσεις

Απαιτούνται σημαντικά πιο φιλόδοξοι κλιματικοί στόχοι. «Η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει δείξει τον τρόπο – με τεράστιες επενδύσεις στην προστασία του κλίματος», δήλωσε η Baerbock. Κατόπιν πρόσκλησης των ΗΠΑ, περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν την προστασία του κλίματος σε μια διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη.

Υπό τον Biden, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη συμφωνία προστασίας του κλίματος του Παρισιού. Τώρα θέλουν να απευθύνουν έκκληση για αυξημένες προσπάθειες όσον αφορά την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης η Καγκελάριος Angela Merkel (CDU), ο Πρόεδρος της Ρωσίας Wladimir Putin και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping.

  • Schulze: οι βιομηχανικές χώρες να αναλάβουν ευθύνες

Η ομοσπονδιακή Υπουργός Περιβάλλοντος Svenja Schulze (SPD) ζητά μεγαλύτερη συμβολή στην προστασία του κλίματος από άλλες βιομηχανικές χώρες. «Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να κρύβουμε τον στόχο μας για το κλίμα. Αντιθέτως, η Ευρώπη είναι ο βηματοδότης στην προστασία του κλίματος παγκοσμίως», δήλωσε στην Rheinische Post λίγο πριν από την διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα.

Αναμένεται με ανυπομονησία η ανακοίνωση νέων στόχων για το κλίμα από τις ΗΠΑ. Η ΕΕ συμφώνησε για νέους στόχους την Τετάρτη. Τα κράτη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισαν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά «τουλάχιστον 55%» έως το 2030. Ο ευρωπαϊκός νόμος για το κλίμα θέτει επίσης το στόχο να καταστεί η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

ΠΗΓΗ: ZDFheute

*Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

 

Η πανδημία «τρώει» τον Μακρόν και τρέφει την «μεταμορφωμένη» Μαρίν Λε Πεν: Κίνδυνος η επιστροφή της ακροδεξιάς

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: