Οι ΗΠΑ θεωρούν ζωτικής σημασίας τη συνάντηση κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν για να σταματήσει η κλιμάκωση της έντασης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αφαιρεί τη μάσκα του για να μιλήσει από την Αίθουσα Συνθήκης στον Λευκό Οίκο. EPA, Andrew Harnik
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι είναι ζωτικής σημασίας να πραγματοποιηθεί στους προσεχείς μήνες μια συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζό Μπάιντεν, ώστε να σταματήσει η κλιμάκωση της έντασης.

Αυτό δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμός εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης σε ειδική τηλεφωνική ενημέρωση για τους δημοσιογράφους με θέμα την πολιτική έναντι της Ρωσίας.

«Θεωρούμε, ότι στους προσεχείς μήνες θα είναι ζωτικής σημασίας για τους δύο ηγέτες να συναντηθούν και να συζητήσουν όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν στις διμερείς σχέσεις», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν αναγκαίο για «να βρεθεί ένας σταθερός και αποτελεσματικός τρόπος να προχωρήσουμε παραπέρα και να σταματήσουμε τον οποιονδήποτε κύκλο κλιμάκωσης».

Παράλληλα ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι η Ρωσία ενημέρωσε τις ΗΠΑ τόσο δημοσίως όσο και δια άλλων οδών ότι θα απαντήσει στις νέες κυρώσεις όπως και ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις.

«Μας κατέστησαν σαφές τόσο δημόσια, όσο και μέσω άλλων σχημάτων, ότι προτίθενται να απαντήσουν στις κυρώσεις και πως εμείς θα πρέπει να δούμε τι θα αποφασίσουν να κάνουν. ΟΙ Ηνωμένες Πολιτείες φυσικά διατηρούν το δικαίωμα, να λάβουν πρόσθετα μέτρα εάν αυτό είναι αναγκαίο», δήλωσε.

Οι ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να επιβάλουν περαιτέρω μακράς διάρκειας κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που συνεχίσει τις μη φιλικές ενέργειες της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Μπλίνκεν από Αφγανιστάν: Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μείνουμε για πάντα, προειδοποίηση σε Ταλιμπάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: