Οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορωναϊό από τους ανθρώπους, επιβεβαιώνει νέα βρετανική έρευνα

File Photo: Γάτα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Βρετανοί επιστήμονες λένε πως οι άνθρωποι είναι δυνατό να μεταδώσουν τον κορωναϊό στα κατοικίδιά τους, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Οι άνθρωποι είναι δυνατό να μεταδώσουν τον κορωναϊό SARS-CoV-S στις γάτες τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάργκαρετ Χόζι του Κέντρου Έρευνας Ιών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Κτηνιατρικής «Veterinary Record», ανίχνευσαν τον κορωναϊό σε δύο κατοικίδιες γάτες, οι οποίες ζούσαν σε σπίτια με περιστατικά Covid-19.

Τα δύο ζώα εμφάνισαν μέτρια έως σοβαρή αναπνευστική νόσο.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι έχει υπάρξει μετάδοση του κορωναϊού από τους ανθρώπους στις γάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις μολυσμένες γάτες να εκδηλώνουν μέτρια έως σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα» δήλωσε η δρ Χόζι και επισήμανε:

«Δεδομένης, συνεπώς, της ικανότητας του κορωναϊού να μολύνει ζώα συντροφιάς, θα είναι σημαντικό να παρακολουθείται η μετάδοση από ανθρώπους σε γάτες, από γάτες σε γάτες και από γάτες σε ανθρώπους».

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: bvajournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/vetr.247

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη ασφαλές και αποτελεσματικό και στα παιδιά με σοβαρή Covid-19, σύμφωνα με διεθνή μελέτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: