Η φωτογραφία αυτή του δικτάτορα Αλίεφ είναι ντροπή για τον δυτικό κόσμο που δυστυχώς δεν αντιδρά…

Φρικτό… Ο ισλαμιστής δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν “παρελαύνει” στο πάρκο των νεκρών. Φωτογραφία Armenian National Committee of America




Μια γιορτή του θανάτου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς το “Στρατιωτικό Πάρκο Τροπαίων” που εγκαινιάστηκε τις προάλλες με μεγάλη, είναι αλήθεια, … φαντασία από τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Τα παραπάνω αναφέρει η οργάνωση Armenian National Committee of America, που ηγείται του Αρμενικού Λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αλίεφ είναι υποτακτικός του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον βοήθησε να νικήσει κατά την επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ο Αλίεφ εγκαινίασε μια έκθεση με τα κράνη των Αρμενίων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της βάναυσης επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας το περασμένο Φθινόπωρο εναντίον του Artsakh [Ναγκόρνο Καραμπάχ]  και της Αρμενίας. Αυτό το δήθεν «πάρκο» περιλαμβάνει απάνθρωπες σκηνές βίας, πολύ φρικτές και σκληρές για να τις μοιραστούμε.

Οι εικόνες θυμίζουν τα τουρκικά «τρόπαια» Αρμενίων που σκοτώθηκαν κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων πριν από έναν αιώνα – ένα έγκλημα που οι οπαδοί του Ερντογάν γιορτάζουν κάθε χρόνο με χορούς και τραγούδια, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου. Διοργανώθηκαν και στην Ουάσιγκτον, στην τουρκική πρεσβεία και στην κατοικία του Τούρκου πρέσβη.

Αποτελούν επέκταση των τρομακτικών βίντεο που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τις επιθέσεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν της 27ης Σεπτεμβρίου εναντίον Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου και πολιτικών αιχμαλώτων που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης κέρινα ομοιώματα που παρουσιάζουν με απαράδεκτο γελοιογραφικό τρόπο τους αντίπαλους Αρμένιους στρατιώτες.

Αρμενία: Φυλετικό μίσος και γενοκτονική πολιτική

Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν για φυλετικό μίσος και “γενοκτονική πολιτική”.

Το άνοιγμα αυτού του πάρκου είναι “μια απόδειξη του μίσους απέναντι στους Αρμένιους και της αζερικής γενοκτονικής πολιτικής”, κατήγγειλε ο Αρμένιος μεσολαβητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αρμάν Τατοϊάν.

Οι εικόνες του πάρκου σόκαραν επίσης τους Αρμένιους στο Γερεβάν.

“Είναι εικόνες πραγματικού ρατσισμού”, δήλωσε στο AFP ο 41χρονος ιστορικός Μχέρ Μπαρσεγκιάν. Το πάρκο “ανακαλεί τα τεκμήρια βαρβαρότητας του Χίτλερ που εκτίθενται στα μουσεία όλου του κόσμου”.

 

Ο Ερντογάν και εκείνοι που ταπεινώνονται μπροστά του: Δύο Ευρωπαίοι ηγέτες γελοιοποιήθηκαν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: