Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για ποινικές διώξεις 12 ατόμων σε σχέση με την υπόθεση του ανήλικου Στυλιανού, τα ευρήματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεις, που καταγράφονται στην ενδιάμεση έκθεσή της, το χάσμα θέσεων των πλευρών στο Κυπριακό, λίγο πριν την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη, και η παρέμβαση της Τουρκίας για τα μαθήματα κορανίου στα κατεχόμενα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεχάστε και φέτος το Πάσχα» ότι στο κόκκινο βρίσκονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και προμηνύουν ξανά Πάσχα στα μπαλκόνια. Αλλού γράφει πως απειλές κατά του ψευδοκράτους εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, εξαιτίας απόφασης του “συνταγματικού δικαστηρίου” για το θέμα των μαθημάτων του κορανίου και αναφέρεται σε δηλώσεις του τέως ηγέτη των Τ/κ Μ. Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει για τις ποινικές διώξεις 12 ατόμων που αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας στην υπόθεση του ανήλικου Στυλιανού.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Και οι 12 ήταν ανεύθυνοι … για τον θάνατο του Στυλιανού» γράφει για τις ποινικές διώξεις που αποφασίστηκαν για πατέρα, λειτουργούς ΥΚΕ, αστυνομικούς και άλλους στην υπόθεση του ανήλικου Στυλιανού. Αλλού αναφέρει πως αγεφύρωτο είναι το χάσμα στο Κυπριακό λίγο πριν τη διάσκεψη «5+1». Σε άλλο θέμα γράφει για νέα συμφωνία της ΚΕΔΙΠΕΣ με την Altamira.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επώδυνο πόρισμα για Κυβέρνηση» πως πολύ πέραν των μισών απ’ όσα δόθηκαν είναι τα παράνομα διαβατήρια σε επενδυτές και συγγενείς. Αλλού αναφέρει πως ο Βασιλιάς της Αιγύπτου, Φαρούκ, είχε επισκεφθεί την Κύπρο το 1949 και έφυγε με 14 οκάδες χαλλούμια. Αλλού γράφει πως δυο πύργοι προγραμματίζεται να κτιστούν δίπλα από το πρώην Χίλτον στη Λευκωσία.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο ΔΗΣΥ μετέτρεψε το κράτος σε εξάρτημα της προεκλογικής του» πως οι Υπουργοί περιοδεύουν ως κομματικά στελέχη, ενώ η κρατική μηχανή παραδίδει στα σχολεία δενδρύλλια με λογότυπα ΔΗΣΥ. Αλλού αναφέρει πως το ΑΚΕΛ τίμησε τους Σωτήρη Καϊάφα και Τάκη Λύρα. Επίσης γράφει για νέα παρέμβαση της Τουρκίας για τα μαθήματα κορανίου και θύελλα αντιδράσεων από τους Τουρκοκύπριους.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Μια τραγική υπόθεση που έχει σοκάρει’» πως ποινικές διώξεις θα ασκηθούν κατά 12 ατόμων σε σχέση με την υπόθεση του ανήλικου Στυλιανού. Αλλού αναφέρει πως πέραν του 50% των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων έγιναν «παράνομα» στο πλαίσιο του ΚΕΠ σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή. Επίσης γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε την Παρασκευή την εταιρεία Planty-Aeroponics Mediterranean Ltd, στον Ψεματισμένο, και κάλεσε τους νέους να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία «Financial Mirror» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δημιουργώντας ένα ψηφιακό κέντρο» πως η Κύπρος ενώνει δυνάμεις με τεχνολογικές εταιρείες για προώθηση ενός κέντρου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Αλλού αναφέρει πως οι διοργανωτές ταξιδιών βλέπουν επανέναρξη του τουρισμού. Επίσης δημοσιεύει άρθρο για τις καταθέσεις μετρητών στις τράπεζες.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: