Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται, με αποτέλεσμα την πίεση του συστήματος υγείας, η μη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα ψηλά κτίρια που ανεγείρονται είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άνω κάτω τα κόμματα από τη γνωμάτευση Γ. Εισαγγελέα» γράφει πως η Κυβέρνηση προωθεί τροποποίηση για διατήρηση των ονομάτων των κομμάτων του 2016. Αλλού αναφέρει πως αντί χαλαρώσεις θα υπάρξει παράταση των περιοριστικών μέτρων και μετά το Πάσχα. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή δολοφονία στο Μενεού.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς .. Ανάσταση!» πως η αύξηση των κρουσμάτων έφερε εκνευρισμό και ρωγμές στη σχέση Υπουργού Υγείας – επιδημιολόγων. Αλλού αναφέρεται σε παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα ψηλά κτίρια που ανεγείρονται ανά το παγκύπριο και πως μεγάλη ανάπτυξη στη Λεμεσό λόγω κινήτρων και αλλαγής πολεοδομικών ζωών κέρδισε επιπλέον 26 ορόφους. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως θα «βρέξει» τροπολογίες την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κρατικές εγγυήσεις.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κυβέρνηση μόνη για εγγυήσεις» αναφέρει πως άλλο νομοσχέδιο κατατέθηκε και άλλο θα ψηφίσει την Πέμπτη η αντιπολίτευση για τις κρατικές εγγυήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει πως στις 8 εβδομάδες θα μειωθεί ο χρόνος που θα γίνει η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Επίσης γράφει για το ψεσινό φονικό στο Μενεού με θύμα 37χρονο.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει… με ασυμβίβαστο οι Σαββίδης – Αγγελίδης» γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κωλύονται να λάβουν αποφάσεις για το ενδιάμεσο πόρισμα «χρυσών» διαβατηρίων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε χαριστικές άδειες και εξπρές χαλαρώσεις για πολυώροφο κτίριο στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού που εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία. Επίσης αναφέρει πως διαχρονικά δίπλα στους ανθρώπους του Πολιτισμού βρίσκεται το ΑΚΕΛ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παραμένουν τα μέτρα μέχρι τα μέσα Μαΐου» πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν υπάρχει σχεδιασμός για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων. Αλλού αναφέρει πως τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση και αναμένεται να υπάρξει αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19. Αλλού αναφέρεται στην παράδοση από τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο σχολικού λεωφορείου κόστους 244.000 ευρώ στο ειδικό σχολείο «Θεοσκέπαστη» στην Πάφο για μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος 

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: