Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης που προχωρεί και η διστακτικότητα πολιτών να εμβολιαστούν, η έναρξη δικαστικής διαδικασίας εναντίον του τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου για βιασμό, και οι καταγγελίες για παρατυπίες και  προνομιακή μεταχείριση από το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος της Τρίτης.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπλόκο αντιπολίτευσης σε άλλες δύο μεταρρυθμίσεις», γράφει ότι για την τοπική αυτοδιοίκηση τα κόμματα επιμένουν σε τοπικά δημοψηφίσματα και απορρίπτουν την πρόταση της Κυβέρνησης για διεξαγωγή ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος, ενώ τη δικαιοσύνη την αφήνουν για μετά τις εκλογές. Αλλού γράφει ότι κάτι τρέχει στην Επιτροπή Νικολάτου και ότι ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος προειδοποιεί με λήψη μέτρων αν δεν επιδοθεί σύντομα το πόρισμα στο Γενικό Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε νέα βόμβα Τατάρ που λέει ότι δεν είναι δυνατή η επιστροφή του Βαρωσιού.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εξομολόγηση μητροπολίτη για βιασμό», γράφει στο κύριο του θέμα ότι στο Κακουργιοδικείο οδηγείται ο τέως Κιτίου Χρυσόστομος με βαρύτατες καταγγελίες από δύο γυναίκες. Αλλού αναφέρεται σε εβδομάδα των Παθών για επιδημιολόγους για τις πασχαλινές χαλαρώσεις. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην κατοχύρωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κλονίζεται ο εμβολιασμός», γράφει ότι στη μέγγενη βρίσκεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου, με το Υπουργείο Υγείας να παραμένει ακλόνητο, τους επιστήμονες να μελετούν τα δεδομένα και τους πολίτες να έχουν τρομάξει. Αλλού γράφει ότι στο Κακουργιοδικείο οδηγείται ο τέως μητροπολίτης Χρυσόστομος με τη βαρύτατη κατηγορία του βιασμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο μοτοσυκλετιστές σκοτώθηκαν σε ένα 24ωρο στη Λευκωσία.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Όποια πέτρα σηκώσεις βρίσκεις το οικογενειακό περιβάλλον Αναστασιάδη», αναφέρεται σε παρατυπίες, προνομιακή μεταχείριση και απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο. Αλλού γράφει ότι η αντιπολίτευση ετοίμασε σχέδιο Β εάν δεν συναινέσει η Κυβέρνηση στις αλλαγές στο θέμα της αναστολής των εκποιήσεων. Αλλού αναφέρεται σε έλλειψη φαρμάκων για ασθενείς με COVID-19.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αξιωματούχοι κάνουν έκκληση για εμβολιασμούς», γράφει ότι η Κυβέρνηση προχωρά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ η πύλη ανοίγει για νέες ηλικιακές ομάδες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει η δίκη πρώην μητροπολίτη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό. Αλλού αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατοχυρώνει το χαλλούμι ως ΠΟΠ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Πρώτο σε τηλεθέαση την Κυριακή το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ: Στη δεύτερη θέση του Star

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: