Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού, η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο και η απόφαση για αναστολή των χαλαρώσεων ενόψει των γιορτών του Πάσχα καθώς και η θέση της Τ/κ πλευράς για διαφορετική λύση στο Κυπριακό στην επικείμενη νέα διαπραγματευτική προσπάθεια, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «13 μήνες κορωνοϊός: Αριθμοί που πονούν», γράφει πως μέχρι χθες, οι αριθμοί που καταγράφονται από την αρχή της Πανδημίας πονούν και η χειροτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών δεν επιτρέπει χαλαρώσεις για το Πάσχα. Αλλού, γράφει για τις απαντήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση και στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ σε σχέση με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα την Τετάρτη για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει Γενεύης.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κόκκινο στις χαλαρώσεις μέχρι να εμβολιαστούμε», γράφει πως η επικράτηση του βρετανικού στελέχους του ιού σε συνδυασμό με την κατάσταση στα νοσοκομεία δεν επιτρέπει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ενόψει Πάσχα, ενώ οι ελπίδες στρέφονται στους εμβολιασμούς. Σε άλλο του θέμα γράφει πως η Βουλή αποδέσμευσε 1 εκ. ευρώ για ελέγχους των κρεάτων στα σφαγεία. Αλλού, γράφει πως σε «αναστολή» μπαίνει το νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Έτοιμοι για διαφορετική λύση», γράφει πως όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αυτή τη φορά οι συνομιλίες που θα διεξαχθούν θα πρέπει να είναι για διαφορετική λύση στο Κυπριακό. Σε άλλο του θέμα γράφει για την έκρηξη κρουσμάτων και στους τρεις θανάτους από κορωνοϊό που καταγράφηκαν χθες στην Κύπρο, ενώ αλλού σημειώνει πω χαμηλό είναι το ποσοστό θετικότητας στα σχολεία. Σε άλλο του θέμα γράφει πως αναζητούνται λύσεις για τα ονόματα των κομμάτων.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Ασφυκτική πίεση δέχεται το σύστημα υγείας» γράφει πως η αδυναμία των κυβερνώντων να χειριστούν την κατάσταση με τον περιορισμό της πανδημίας, φέρνει την χώρα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Αλλού γράφει για τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς για την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις κρατικές Εγγυήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θωμάς Κεττένης/ΓΧΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: