Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό και η επικείμενη άτυπη συνάντηση στη Γενεύη,η κηδεία του πρώην Υπουργού Άμυνας και Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, το εμβολιαστικό πρόγραμμα ενάντια στη νόσο COVID-19 και η επιφυλακτικότητα των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Το τελευταίο αντίο στο Σωκράτη Χάσικο» γράφει ότι μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια για τον πρώην Υπουργό Άμυνας και Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος τάφηκε δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο. Αλλού αναφέρει ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, δεν έφερε νέα, ενώ παραμένουν αμετακίνητοι οι Τούρκοι. Γράφει, επίσης, ότι υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος και ελαφριά άνοδος στις τιμές των ακινήτων μετά την πανδημία.

O «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ετσι θα πάμε στη Γενεύη για να βρούμε το…γιατί» γράφει στο κύριο του θέμα ότι οριστικοποιήθηκε η διαδικασία της άτυπης διάσκεψης και τώρα απομένει να γεφυρωθεί και το χάσμα. Γράφει αλλού ότι δεύτερες σκέψεις γίνονται για τις χαλαρώσεις το Πάσχα λόγω της απόρριψης του εμβολίου της AstraZeneca από τους πολίτες. Γράφει επίσης ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα ασθενοφόρα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του  με τίτλο «Αναζήτηση κοινού οράματος» γράφει ότι στη Γενεύη ο ΓΓ του ΟΗΕ θα διερευνήσει εάν υπάρχει ταυτότητα στον επιδιωκόμενο στόχο. Αλλού αναφέρει ότι τα δύο νομικά κείμενα στη βάση των οποίων κατοχυρώνεται το χαλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης εγκρίνονται σήμερα στις Βρυξέλλες.  Γράφει επίσης ότι οι επιστήμονες στην Κύπρο ετοιμάζουν παρέμβαση για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ανησυχία για τον αργό ρυθμό εμβολιασμού και τα προβλήματα» αναφέρεται σε φόβους ότι θα χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν. Γράφει επίσης ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δεχθεί έμπρακτα το κεκτημένο των συνομιλιών και να επιδείξει ετοιμότητα για την υποβολή γεφυρωτικών προτάσεων μόνο στα εκκρεμούντα θέματα του πλαισίου Γκουτέρες. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση στη μνήμη των Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Αιμιλία Χριστοφή/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: