Οι Έλληνες ομογενείς γιορτάζουν τις Αναστάσιμες Ημέρες με τη «Φωνή της Ελλάδας»

File Photo via ert.gr




Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τροποποιεί το πρόγραμμά της, με αφιερωματικές εκπομπές στο πνεύμα των ημερών, από τη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου.

Σε απευθείας σύνδεση με τον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, η «Φωνή της Ελλάδας» θα μεταδώσει την ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου τη Μ. Παρασκευή (18.00 – 21.00 ώρα Ελλάδας), καθώς και τον «Εσπερινό της Αγάπης» την Κυριακή του Πάσχα (10.00 – 12.00 ώρα Ελλάδας) ενώ το Μ. Σάββατο 1η Μαΐου, θα μεταδώσει την ακολουθία της Αναστάσεως σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών (20.00 – 22.30 ώρα Ελλάδας)

Τη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου (06.00 ώρα Ελλάδας) θα μεταδοθεί από το θέατρο «Ολύμπια», η Πασχαλινή συναυλία «Το Πάθος» της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Τον ρόλο των σολίστ αναλαμβάνουν τέσσερις από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές με σημαντική πορεία εντός και εκτός Ελλάδας: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Μαίρη Έλεν Νέζη (μέτζο σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

Το Μ. Σάββατο 1η Μαΐου (11.00 ώρα Ελλάδας), οι ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» θα απολαύσουν την Πασχαλινή συναυλία από τη Χορωδία της ΕΡΤ: «Εαρινές προσευχές – Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού», υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Αγγελικής Πλόκα, με τη συμμετοχή του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη που διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, συνδέοντας τα βιβλικά κείμενα με τη χορωδιακή μουσική και τους ύμνους. Πρόκειται για μία μοναδική συναυλία με συνθέσεις χορωδιακής μουσικής και εκκλησιαστικούς ύμνους, από την αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, θα φιλοξενηθούν ομογενείς, Έλληνες της Διασποράς που θα μας δώσουν το κλίμα του εορτασμού της σημαντικότερης γιορτής της Ορθοδοξίας, από τις ελληνικές κοινότητες, τους συλλόγους και τις εκκλησίες μας σε διάφορα σημεία της γης καθώς και Έλληνες ναυτικοί που γιορτάζουν «εν πλω».

Οι μικροί μας φίλοι, τα Ελληνόπουλα όπου γης, θα γιορτάσουν το Πάσχα, την Κυριακή 2 Μαΐου (09.30 ώρα Ελλάδας) με τον μικρό Ρήγα Φεραίο και την εκπομπή «Οι δικοί μας μικροί ήρωες».

Τέλος, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μουσικές εκπομπές σε γιορτινό και αναστάσιμο κλίμα με ελληνική jazz μουσική, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

ΑΚΡΟΑΣΗ
Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ
Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗZ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
e-mail: [email protected]
Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Το αληθινό Πάσχα είναι θυσία, είναι προσφορά, κυρίως του ίδιου μας του εαυτού προς τον άνθρωπο»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: