Η Αθήνα εξελίσσεται σε σημαντικότερο εταίρο της Αμερικής: Λόγω των ταραγμένων σχέσεων των ΗΠΑ με την Τουρκία…

Ο Λευκός Οίκος το βράδυ. EPA, STEFANI REYNOLDS / POOL




Στο νέο του βιβλίο «Η δύναμη της γεωγραφίας» (The Power of Geography) ο Tim Marshall αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει σημαντικό σημείο γεωπολιτικού ενδιαφέροντος για την Ευρώπη εν μέρει λόγω της στρατηγικής της θέσης ως σημείο εισόδου προσφύγων.

Όπως αναφέρει, η θέση της Ελλάδας υπαγορεύει επίσης ότι η Αθήνα θα αποτελεί στο μέλλον σημαντικότερο εταίρο της Ουάσιγκτον με δεδομένες τις ταραγμένες σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: Financial Times – The lay of the land: how geography shapes national destiny

Εξάλλου, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ελλάδας είπαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβούν την επόμενη εβδομάδα στο Ριάντ.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να υπογράψουν τη συμφωνία με την οποία οριστικοποιείται η ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία ενός αντιπυραυλικού συστήματος Patriot, που διαθέτει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με έταιρο αξιωματούχο η Ελλάδα θα δανείσει στο βασίλειο μία μπαταρία του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: Reuters – Lefteris Papadimas, Angeliki Koutantou, Raya Jalabi – Greece to provide Patriot anti-missile system to Saudi Arabia -sources

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την απόλυτη άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: