Η απόφαση του κ. Μπάιντεν για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έχει κυρίως γεωπολιτική σημασία

File photo: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Λος Άντζελες ευχαρίστησαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. EPA, ETIENNE LAURENT




Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Le Figaro, υποστηρίζει ότι η κίνηση του Αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων έχει πολύ μικρότερη αναμνηστική σημασία και πολύ μεγαλύτερη γεωπολιτική.

Διότι -όπως αναφέρει- η αναγνώριση από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν καθιστά εύθραυστη τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Το κείμενο στην Le Figaro, υπογράφει ο Jules Boyadjian (πρόεδρος της Επιτροπής Υπεράσπισης του αρμενικού σκοπού).

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένο με το να έχει στους κόλπους του ένα γενοκτονικό κράτος αρνητή που διεξάγει πολέμους σε όλα τα σύνορά του, υποστηρίζει ο συντάκτης, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα της κίνησης τους Αμερικανού προέδρου είναι ότι η θέση της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ αποδυναμώνεται ιδιαιτέρως.

O Jules Boyadjian υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι μία στρατιωτική συμμαχία για την προώθηση δημοκρατικών και φιλελεύθερων αξιών στην υπηρεσία της ειρήνης.

Δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένο με το να έχει στους κόλπους του ένα γενοκτονικό κράτος που απειλεί ανοιχτά την Κύπρο και την Ελλάδα στη Μεσόγειο, αναπτύσσει μισθοφόρους στη Λιβύη, επιτίθεται στους Κούρδους, στρατηγικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία και -με ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένης της φύσης του μηνύματος – συμμετέχει στη σφαγή των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εξοπλίζει το Αζερμπαϊτζάν και αναπτύσσει τζιχαντιστές στο Νότιο Καύκασο.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν είναι μόνο μια αναμνηστική χειρονομία, αλλά μια κίνηση του προέδρου Biden για να απομονώσει την Τουρκία και να καλέσει τους συμμάχους της σε αλλαγή πολιτικής, καταλήγει ο συντάκτης.

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Jules Boyadjian (πρόεδρος της Επιτροπής Υπεράσπισης του αρμενικού σκοπού) – Génocide arménien: «La puissance symbolique de cette reconnaissance est moins mémorielle que géopolitique»

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega TV: Δεν μπορεί να αποκλειστεί έκπληξη από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: