H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν την σύγχυση για το πρωτόκολλο στα σχολεία, την ανοδική τάση στα κρούσματα και τις ανησυχίες για το βρετανικό στέλεχος, το Κυπριακό και τα χρυσά διαβατήρια προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Νηνεμία μετά την θύελλα» και γράφει ότι έκαναν πίσω οι ειδικοί σε ότι αφορά το πρωτόκολλο για τα κρούσματα στα σχολεία και ότι μετά το Πάσχα θα ληφθούν αποφάσεις για τις παγκύπριες εξετάσεις. Αλλού αναφέρει για νέο πισωγύρισμα στον τουρισμό μετά την απόφαση της Βρετανίας για τα ταξίδια. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως με απόδοση τιμών θα γίνει αύριο η κηδεία του Σωκράτη Χάσικου.

«Προεκλογική ΄ναυμαχία’ για διαβατήρια μαρίνας» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας ότι άναψε το φιτίλι ο Ελεγκτής αμφισβητώντας τον Εισαγγελέα για τις πολιτογραφήσεις. Αλλού αναφέρει ότι ανεβαίνουμε στα κρούσματα και σημειωτόν προχωρά ο εμβολιασμός. Ο «Π» επίσης γράφει ότι το Προεδρικό θέλει να προλάβει πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Σχεδιάζει κινήσεις τακτικής» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι η Λευκωσία αναμένει ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να την εγκλωβίσει στη Γενεύη. Σε άλλο θέμα προβάλλει την σύγχυση με το πρωτόκολλο στα σχολεία και γράφει ότι ο Προδρόμου ακύρωσε το πρωτόκολλο του Ιωάννου. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι και το εμβόλιο της J&J είναι στο μικροσκόπιο για θρομβώσεις.

Κάτω από τον τίτλο «Ξέφυγαν από την τσιμπίδα του νόμου εταιρείες με τζίρο εκατομμυρίων» η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι οι ανείσπρακτοι φόροι, με βάση έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας, ανέρχονται στα 2,2 δις ευρώ. Αλλού αναφέρει πως με αδιαφάνεια και παρακάμπτοντας κανονισμούς μοιράζονταν τα χρυσά διαβατήρια. Η «Χ» αλλού προβάλλει την κάθοδο Λουτ αύριο και τις διεργασίες ενόψει Γενεύης.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Συνεχίζεται η ανοδική τάση» και γράφει για την άνοδο στα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο με κυρίαρχο το βρετανικό στέλεχος και με ασθενείς νεαρότερης ηλικίας στα νοσοκομεία. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου. Σε άλλο θέμα γράφει για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Τράπεζα.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: