H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού και το νέο lockdown που επιβάλλεται από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες, είναι το κύριο θέμα που προβάλλεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

Προβάλλονται επίσης ανάμεσα στους κύριους τίτλους οι διεργασίες για τη μετάβαση στη Γενεύη για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, οι χθεσινή τελευταία Ολομέλεια της Βουλής και τα διαβήματα προς τους τουριστικούς εταίρους της Κύπρου στο εξωτερικό.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανατράπηκαν όλα και πάμε από τη Δευτέρα σε τρίτο καθολικό lockdown», αναφέρεται στο κύριο της θέμα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του κορωνοϊού. Αλλού γράφει για «λαϊκισμό στο κόκκινο» στη χθεσινή τελευταία Ολομέλεια της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει κάνει διευθετήσεις για παράτασης της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη σε περίπτωση που υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Lockdown και…κάθε εμβόλιο για καλό!», αναφέρεται στο κύριο του θέμα στα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για να αποφευχθεί το έμφραγμα στα νοσοκομεία. Αλλού γράφει ότι με μεγάλο αριθμό νομικών εγγράφων στις αποσκευές της αναχωρεί τη Δευτέρα για την Ελβετία η ε/κ αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αντί για έδρανο στη Βουλή βλέπει εδώλιο στο δικαστήριο, υποψήφιος που κατηγορείται για βιασμό.

Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Επιστροφή στον φαύλο κύκλο», γράφει ότι αιφνιδίασε τους πάντες το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφαση για νέο lockdown. Αλλού αναφέρεται στα «όχι» και τα «θέλω» της ελληνοκυπριακής πλευράς προς τη Γενεύη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαζεύουν βίντεο αλλά δεν βρίσκουν άκρη για τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Μάριου Γεωργίου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απέτυχαν…και μας οδηγούν σε νέο εξουθενωτικό lockdown», αναφέρεται ότι αντί χαλαρώσεις θα υπάρξουν σκληρότερα μέτρα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι 9 Μαΐου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τον Ιούλιο δίνει χρόνο και ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες. Αλλού γράφει ότι ενημερώνεται με έγγραφα η πολιτική ηγεσία, για πιθανά σενάρια ενόψει πενταμερούς.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεχάστε ένα κανονικό Πάσχα», γράφει ότι η Κυβέρνηση παίρνει δραστικά μέτρα με σκληρό lockdown δύο εβδομάδων με εφαρμογή από την Δευτέρα. Αλλού γράφει ότι γυναίκα από την Πάφο συνελήφθη επειδή αποκάλεσε κοινοτάρχη «άχρηστο» σε σχόλιο στο Facebook. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κινήσεις από την Κύπρο για να διαβεβαιώσει ταξιδιωτικούς εταίρους από το εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Δημοσκοπήσεις και προετοιμασίες της διάσκεψης για το Κυπριακό στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: