H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η σύγχυση με την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων της ΑstraZeneca και οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι το θέμα που κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Προβάλλονται επίσης η άτυπη πενταμερής της Γενεύης, οι επαφές Μισέλ και φον ντερ Λαϊεν στην Άγκυρα, θέματα πολιτογραφήσεων και η στάση εργασίας των ωρομίσθιων στα νοσοκομεία.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Άντε τώρα να το βάλεις…» αναφέρει ότι ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι είναι πιθανή αλλά σπάνια η παρενέργεια των θρομβώσεων για το εμβόλιο της ΑstraZeneca. Αλλού αναφέρει ότι ήταν σφίγγα ο Ερντογάν για την Κύπρο και ότι κατά τη συνάντησή του με Μισιέλ και φον ντερ Λάιεν απαιτούσε μόνο τελωνειακή ένωση. Η «Α» σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για το θάνατο του Σωκράτη Χάσικου από τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Ναι στον εμβολιασμό…όχι όμως με ΑstraZeneca» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας ότι παρά τις συστάσεις οι Κύπριοι είναι καχύποπτοι, αναφέροντας παράλληλα ότι με προβλήματα άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ απαιτούν να διερευνηθεί και λίστα με άτομα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την κλειστή περίοδο του 2013. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις διεργασίες ενόψει Γενεύης και καθόδου της απεσταλμένης Τζέϊν Χολ Λουτ.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκτίναξαν την ανασφάλεια» και γράφει για σύγχυση και απροθυμία των πολιτών από τον σάλο για τις παρενέργειες του ΑstraZeneca. Αλλού γράφει ότι φυτοζωούν οι καταστηματάρχες και αγανακτούν οι πολίτες εξαιτίας των κατασκευαστικών έργων στη Λεωφόρο Μακαρίου.  Ο «Φ» σε άλλο θέμα προβάλλει την εισήγηση της Αστυνομίας προς την Νομική Υπηρεσία για δίωξη έξι Κύπριων και τριών Ιρανών για σοβαρά αδικήματα στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων.

«Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για θετική έκβαση στη Γενεύη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» γράφοντας πως τυχόν αποτυχία θα συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα. Αλλού αναφέρει ότι ήταν απόλυτα επιτυχής η δίωρη στάση εργασίας των ωρομίσθιων στα νοσηλευτήρια. Η «Χ» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ την επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Πάφο και στο ίδρυμα Κιβωτός και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Η ΕΕ εξακολουθεί να εγκρίνει το ΑΖ παρά τους κινδύνους» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ αναφέροντας ότι ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως είναι περισσότερα τα οφέλη παρά τα ρίσκα για θρομβώσεις. Αλλού προβάλλει τη αναφορά του Υπουργού Υγείας ότι τα ασυνεπή μηνύματα κρατών μελών για τους εμβολιασμούς καθυστερούν το πρόγραμμα εμβολιασμών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει τα προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού για τους 61 και άνω.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: