H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στη Γενεύη για το Κυπριακό μονοπωλούν τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Άλλα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και ότι αυτό θα κρίνει την επέκταση του lockdown, η μεγάλη ανάπτυξη στη Λευκωσία, το Πάσχα υπο ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού και των μέτρων, οι ανασκαφές για ανεύρεση αγνοουμένων και άλλα.

Η «Αλήθεια» αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σελίδας στα όσα έγιναν κατά την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη και κάτω από τον τίτλο «Γκουτέρες: Δεν τα παρατάω, ραντεβού σε δύο-τρεις μήνες» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ εξήγγειλε νέα πενταμερή ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Σε συνέχεια του θέματος αναφέρεται σε επαίνους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και σε ένα ακόμα θέμα για τη Γενεύη γράφει ότι οι Τούρκοι τα τίναξαν όλα στον αέρα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ο τετραγωνισμός του κύκλου πήρε δύο-τρεις μήνες παράταση» γράφει ότι αποφεύχθη το ναυάγιο στη Γενεύη και έπεσε η αυλαία χωρίς να βρεθεί κοινό έδαφος, με τον ΓΓ του ΟΗΕ να μην πτοήθηκε από την έλλειψη προόδου και κάλεσε σε συνάντηση πιθανό το φθινόπωρο. Αλλού αναφέρει ότι ο ρυθμός εμβολιασμού θα κρίνει την επέκταση του lockdown. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μεγάλη ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία προγραμματίζεται στη Λευκωσία, με τον Δήμο να έχει δώσει το πράσινο και για υπόγειο χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου χωρητικότητας πέραν των 200 θέσεων.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Προσπέρασε την τρικυμία» και γράφει ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες απέφυγε το ναυάγιο, ωστόσο στο τραπέζι είναι η τουρκική απαίτηση για κυριαρχία. Επίσης, η τουρκική πλευρά εμπόδισε τον ΓΓ να διορίσει ειδικό αντιπρόσωπο για το Κυπριακό. Σε άλλη είδηση, γράφει για το Πάσχα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει φέτος η πανδημία το με lockdown και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γράφει επίσης για αντάρτικο φρουταριούχων σε σχέση με την αργία της Πρωτομαγιάς.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Νέα προσπάθεια σε 2-3 μήνες με τους κινδύνους να παραμένουν» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν αποδέχθηκε λύση δύο κρατών και παραπέμπει σε ψηφίσματα και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αλλού αναφέρει ότι η ΔΕΑ προετοιμάζεται για ανασκαφές σε 10 στρατιωτικά σημεία στο βόρειο μέρος του νησιού ενώ οι εκταφές ανθρώπινων λειψάνων σε σημείο ανασκαφής στο Μπέλαπαϊς αύξησαν τον εκτιμώμενο αριθμό ατόμων που εντοπίστηκαν σε αυτό το σημείο σε τρία. Γράφει επίσης ότι προσωπικοί γιατροί ξεκινούν εμβολιασμούς με 17 χιλιάδες δόσεις εμβολίων της AstraZeneca.

H αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «ΟΗΕ: Δεν υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος» αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι ήταν δύσκολη η συνάντηση στη Γενεύη αλλά ευελπιστεί σε ακόμη μια σύντομα. Αλλού αναφέρεται στο πασχαλινό μήνυμα της Υπουργού Δικαιοσύνης για συμμόρφωση στα μέτρα εναντίον του κορωνοϊου σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους.  Γράφει αλλού ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές στις χώρες για ταξίδια λόγω των αλλαγών που υπέστη η βιομηχανία αυτή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των εφημερίδων της Μεγάλης Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: