Γεννηματά: Μένουμε αταλάντευτοι στο δικό μας αυτόνομο δρόμο, δυναμικά απέναντι από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Από την πρόσφατη επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Δημαρχείο Διονύσου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, καθιστά σαφή η Φώφη Γεννηματά «με στόχο όχι μόνο να αντιπολιτευτούμε σήμερα αλλά ως κυβέρνηση να δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών αύριο.

Γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο κάποιος πρέπει να νοιαστεί», όπως υπογραμμίζει με άρθρο της στην εφημερίδα «Το Παρόν».

Η κ. Γεννηματά με κατηγορηματικότητα δηλώνει: «Μένουμε αταλάντευτοι στο δικό μας αυτόνομο δρόμο. Δυναμικά απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο τη Ν.Δ. Διακριτά απέναντι στον λαϊκισμό του Σύριζα και τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές μας διαφορές. Κάθετα απέναντι στην τεχνητή όξυνση και στην πόλωση που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για δικά τους κομματικά οφέλη».

Στην πορεία αυτή επαναλαμβάνει την πρόσκληση «όχι μόνο όσους είναι εντός των τειχών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και τους εκτός. Τους καλώ για άλλη μια φορά να έλθουν κοντά μας και να ενωθούμε, όχι μόνο στο όνομα ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά και στο νέο αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας μας» καθώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι αρχές και αξίες που το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη, έκανε πράξη στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα συνεχίζουμε να υπηρετούμε, ως Κίνημα Αλλαγής, με σύγχρονες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Τα χείλη που επιμένουν να χαμογελούν πίσω από τις μάσκες, αρθρώνουν όλο και πιο δυνατά την απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια νέα Αλλαγή. Αυτό το αίτημα έχουμε χρέος να εκφράσουμε, ορθώνοντας το ιδεολογικό και πολιτικό ανάχωμα που αποζητούν οι προοδευτικοί πολίτες απέναντι στη Δεξιά και στα πολλαπλά αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας με τους πολίτες να έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown. «Επέλεξε η κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε. Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά», σημειώνει ενώ υποστηρίζει πώς «ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων και μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες.

Οι δραστηριότητες ανοίγουν όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση παραιτείται ουσιαστικά από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει την υγεία των πολιτών και την οικονομική και κοινωνική ζωή».

Κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ πως τα λάθη, οι καθυστερήσεις, οι αστοχίες της κυβέρνησης δεν οφείλονται μόνο σε διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά κρύβουν τις συντηρητικές επιλογές και ιδεοληπτικές εμμονές. «Η απάντηση όμως στις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές και η προοδευτική διέξοδος δεν θα έρθει μέσα από το δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που εξακολουθεί να βαδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η προοπτική μιας κυβέρνησης της δήθεν «δεύτερης φοράς αριστεράς» παραμένει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εφιαλτική όχι μόνο για όσα έζησαν αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ως αντιπολίτευση δείχνει ότι τους επιφυλάσσει ακόμα χειρότερα», τονίζει η κ. Γεννηματά και συμπληρώνει: «Στη χώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Η πεποίθησή μου αυτή εδράζεται στο νέο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που προκύπτει, από τα νέα αιτήματα που γεννά η νέα εποχή, από την φτώχεια πραγματικής πολιτικής που μαστίζει τη χώρα εδώ και χρόνια, την απουσία πραγματικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας στους κοινωνικούς και οικονομικούς θεσμούς.

Ο κόσμος ολόκληρος, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη, συναντά ξανά τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας. Με στήριξη των δημόσιων επενδύσεων και των κοινωνικών υποδομών, με στόχο την πλήρη και αξιοπρεπή εργασία, με πολιτικές αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της οικονομίας, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση εγκλωβίζει τη χώρα σε ένα πλαίσιο νομοθετικών αλλαγών με ορίζοντα πενταετίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: