Εξηγήσεις για τη δήλωση περί πτωμάτων και την ανακαίνιση δίνει ο Μπόρις Τζόνσον

File Photo Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον EPA/JESSICA TAYLOR μέσω ΚΥΠΕ




Εξηγήσεις στο υπουργικό συμβούλιο θα δώσει ο Μπόρις Τζόνσον απαντώντας στις ερωτήσεις για την επίμαχη φράση που επικαλέστηκε η εφημερίδα Daily Mail «αφήστε τα πτώματα να στοιβαχτούν κατα χιλιαδες – Όχι άλλο λοκνταουν» τον περασμένο Οκτώβριο.

Αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε την συγκεκριμένη καταγγελία που φωτογραφίζει τον πρώην σύμβουλο του Ντομινίκ Κάμινγκς, ξεχωριστές πηγες του BBC, ITV και Guardian επιβεβαίωσαν ότι σε στιγμή εκνευρισμού ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε αυτή την φράση ενω ο στενός του συνεργάτης Μάικλ Γκόουβ τον υποστήριξε χθες τονίζοντας «ότι είναι απίστευτο να έχει ειπωθεί από τον ίδιο».

Ο Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει επίσης περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την ανακαίνιση ύψους 58.000 £ στο διαμέρισμα του στην Downing Street. Σήμερα η εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει ότι έστειλε μηνύματα στον πρώην σύμβουλο του πέρυσι για να τον απαλλάξει από την περίφημη έρευνα για τυχόν διαρροές. Οι πηγές του Whitehall ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα, ενδέχεται να αναγκαστεί να δηλώσει επίσημα το δάνειο τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ο Μπόρις Τζόνσον στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph θα ζητήσει την προσοχή των υπουργών του στα τρέχοντα ζητήματα , δηλαδή ότι «πρέπει να παραμείνουν απόλυτα επικεντρωμένοι στις προτεραιότητες των πολιτών», συμπεριλαμβανομένης της «καταπολέμησης του Covid, της παροχής εμβολίων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας καθώς προχωράμε προς μια ομαλότητα ».

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Νατάσσα Καντζάβελου
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Το σπαρακτικά προφητικό τραγούδι των ναυτών στο υποβρύχιο της Ινδονησίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: