Επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν με ΄Αλμπερτ Μπούρλα στο εργοστάσιο Pfizer στο Βέλγιο

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν μαζί με τον Άλμπερτ Μπούρλα στο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της Pfizer την πόλη Πουρς του Βελγίου. EPA/JOHN THYS / POOL




Αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήδη από το Ιούλιο παρουσιάσθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ενωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου, όπου βρέθηκε σήμερα η Φον ντερ Λάιεν  μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο και την  Οζλέμ Τουρέτσι, συνιδρύτρια της BioNtech.

O Aλβέρτος Μπουρλά ανέφερε ότι οι 3.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου «έκαναν θαύματα» και τα «αδύνατα δυνατά». Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πουρς έγιναν «η καρδιά της απάντησης στην COVID19» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία της εταιρείας με την Κομισιόν είναι να παραδοθούν 600.000.000 δόσεις εμβολίου το 2021.

Από πλευρά της, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ευρώπη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουν παραδοθεί 150.000.000 εμβόλια στην ΕΕ.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στους τρεις κορυφαίους των εμβολιασμών, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters/ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πουρς, Βέλγιο

Α

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: