Επικροτούν την στάση του Ντράγκι προς τον Ερντογάν, οι Ιταλοί σε ποσοστό 38%: 23% θα ήθελε να είναι πιο σαφής

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη τύπου. 16 Απριλίου 2021. EPA, ROBERTO MONALDO, LAPRESSE POOL




Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Νέο χτύπημα από τη δικτατορία του Ερντογάν: Εισήγηση εισαγγελέα για φυλάκιση φοιτητών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: