Εντείνουν την ρητορική τους για να «σκεπάσουν» την καθαρή αλήθεια Δένδια: Κατηγορίες Σοϊλού κατά της Ελλάδας

File Photo Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού Screnshoot via twitter video Süleyman Soylu
Σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους, Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού».

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Δένδια

Σε αντίθεση με τους συνεργάτες του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαμήλωσε τους τόνους για το ζήτημα της δημόσιας κόντρας του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως υποστήριξε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν μπορούσε να μην απαντήσει σε όσα δήλωσε ο Ελληνας ομόλογός του, ενώ τόνισε πως ο κ. Τσαβούσογλου «έβαλε στη θέση του τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, στην ίδια γραμμή με τον υπουργό του, έθεσε ζήτημα εκλογής των μουφτήδων της μειονότητας στη Θράκη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Ερντογάν δήλωσε για τον κ. Δένδια πως «πριν συναντηθεί με τον υπουργό μας, εγώ τον υποδέχθηκα. Συνομιλήσαμε. Στη συνάντηση είχαμε ένα καλό κλίμα. Ομως ο υπουργός μας, έπειτα από αυτή τη συμπεριφορά και τη στάση του Δένδια, τον έβαλε στη θέση του. Δεν μπορούσε να είναι πιο ήπιος, διαφορετικά αυτό δεν θα ταίριαζε σε εμάς ως χώρα και ως λαό. Αυτό εμείς δεν το βρίσκουμε σωστό. Να υπάρχει μια αρμονική διαδικασία και από την άλλη, όπως το είπα και στον ίδιο, να μη βάλουμε τρίτους μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως την Ε.Ε. ή άλλους. Εμείς ως γειτονικές χώρες και ιστορικά έχουμε διαφορετική προσέγγιση, είμαστε χώρες που έχουμε καλές σχέσεις».

Βολές Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα, αναφέρθηκε στην έντονη λογομαχία που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του προχθές στην Αγκυρα, υποστηρίζοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια».

«Ο κ. Δένδιας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, «είχε ζητήσει να αποφύγουμε τις επιθετικές δηλώσεις. Κι εγώ αυτό έκανα. Ο Δένδιας με εξωπραγματικούς ισχυρισμούς άρχισε να κατηγορεί τη χώρα μου. Αυτό δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε. Ήταν αντιφατικές δηλώσεις, ξεπέρασε τα όρια. Είπε πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχει πει και πήρε την ανάλογη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει άλλη χώρα που να απαιτεί 10 μίλια εναέριο χώρο και 6 μίλια χωρικά ύδατα. Μόνο η Ελλάδα μιλάει για παραβιάσεις όταν τα αεροσκάφη μας πετούν εκεί». Στο ζήτημα της Ανατ. Μεσογείου, ανέφερε πως αυτό δεν αφορά την Ε.Ε. και δήλωσε πως «στο μέτωπο διαπίστωσαν πως η υποστήριξη της Ε.Ε. δεν λέει τίποτα. Εμείς τον χάρτη της Σεβίλλης τον κάναμε κουρελόχαρτο».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η Ουκρανία ζητά στρατιωτική βοήθεια έναντι της Ρωσίας: «Ίσως ξανασκεφτούμε τα πυρηνικά όπλα»

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: