Ένταση σημειώθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών με ρίψη μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών και χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Ένταση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έξω από το Πολυτεχνείο μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 15 Απριλίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 2.000 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Πλ. Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου και κατέληξε στα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.00 ώρα.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Μετά τη λήξη της πορείας, ομάδα 200 περίπου ατόμων, κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Πατησίων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και προσπάθησε να εισέλθει εντός αυτού. Η προσπάθεια αυτή απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη συνέχεια η ανωτέρω ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε μέσω της Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων, όπισθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προσπάθησε να εισέλθει εντός του Πανεπιστημίου αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο για αρνητές self test: Σύλληψη μητέρας μαθητή στη Θεσσαλονίκη

 

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: