Επίθεση στο Καπιτώλιο: Δύο τραυματίες αστυνομικοί ενεργοποίηση των μέτρων ασφαλείας

Φωτογραφία Hellas Journal




Oδηγός οχήματος έπεσε με το ΙΧ πάνω σε δυο άνδρες των δυνάμεων φρούρησης και ελέγχου, σε σημείο της εξωτερικής περίφραξης του Καπιτωλίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τo CNN, AP και CBS.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το CNN υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει ακινητοποιηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η αστυνομία του Καπιτώλιο δήλωσε ότι άγνωστος «έριξε ένα όχημα σε δύο αξιωματικούς του USCP» και ότι ένας ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση.

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δήλωσαν στο AP ότι ο ύποπτος πυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της αστυνομίας στο νοσοκομείο, ενός ο έτερος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.
Το Καπιτώλιο τέθηκε σε έκτακτη ανάγκη και κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθουν μέχρι νεωτέρας.

Το περιστατικό συνέβη περίπου 100 μέτρα (91 μέτρα) από την είσοδο του κτηρίου στην πλευρά της Γερουσίας του Καπιτωλίου. Η περίφραξη κοντά σε αυτήν την περιοχή αφαιρέθηκε πρόσφατα καθώς το Καπιτώλιο άρχισε να ανοίγει μετά τις ταραχές στις 6 Ιανουαρίου.

Το σημείο ελέγχου ασφαλείας χρησιμοποιείται συνήθως από γερουσιαστές και προσωπικό τις καθημερινές. Το Κογκρέσο βρίσκεται σε εσοχή.

Το ΑΠΕ αναφέρει ότι στην περιοχή του Καπιτωλίου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση, στις 6 Ιανουαρίου, από διαδηλωτές, υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσφατα, αφαιρέθηκαν ορισμένα προστατευτικά φράγματα και η περίμετρος ασφαλείας περιορίστηκε γύρω από την έδρα του Κογκρέσου. Η αστυνομία επενέβη «αφού ενημερώθηκε ότι κάποιος παρέσυρε με αυτοκίνητο δύο πράκτορες», διευκρινίζεται στην ανάρτηση στο Twitter. Αυτήν την εβδομάδα, βουλευτές και γερουσιαστές είναι σε διακοπές, όμως ορισμένα μέλη των επιτελείων τους, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον χώρο. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Καπιτώλιο βιντεοσκόπησε ένα ελικόπτερο το οποίο πέταξε για λίγα λεπτά πάνω από το κτίριο, μετά το συμβάν.

Με πληροφορίες CNN, CBS, AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα επισκεφθεί τον Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: