Εν αναμονή απόφασης ΕΜΑ για εμβόλιο Johnson & Johnson, λέει η Πελώνη: Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλά στη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




«Δεν υπάρχουν ραντεβού για Johnson & Johnson. Tηρούμε στάση αναμονής, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτων.

Ερωτηθείσα για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για τα εμβόλια της J&J, αφού τόνισε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για αυτό το σκεύασμα, είπε ότι «τηρούμε στάση αναμονής, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ, περιμένουμε».

«Η θετικότητα παρουσιάζει σταδιακή μείωση», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στην εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας,  σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στην «τελευταία αλλά πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας». Τόνισε δε ότι σύμμαχος μας είναι «ο καιρός, τα εμβόλια και τεστ», ενώ εχθρός είναι η «κούραση».

  •  Πρόσθεσε δε ότι από τα 50 εκατ. εμβόλια της Pfizer που θα επισπευσθούν για την ΕΕ, στην Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ.

Για το άνοιγμα του οριζόντιο εμβολιασμού σε νησιά έως 10.000 κατοίκων, είπε ότι «θα προχωρήσουν για όσους το επιθυμούν».

«Το σχέδιο για το Πάσχα δεν είναι της παρούσης, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ζυγίσουμε τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Ξεκινάει οριζόντιος εμβολιασμός σε κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 10.000

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: