Εκτός λειτουργίας η Πύλη Εμβολιασμού στην Κύπρο: Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα ραντεβού

File Photo Tα ζητήματα που αντιμετώπισε η Πύλη οφείλονταν στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των ταυτόχρονων προσπαθειών, που έγιναν για το κλείσιμο ραντεβού, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. KYPE
Πρόβλημα προέκυψε εκ νέου το πρωί της Πέμπτης με την Πύλη Εμβολιασμού κατά της COVID-19, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει στις 7.30πμ για τις ηλικίες 61 – 63, με 9.707 διαθέσιμα ραντεβού.

Η Πύλη Εμβολιασμού είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα και την περασμένη εβδομάδα, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, λίγα λεπτά αφού άνοιξε για τη διευθέτηση ραντεβού.

Την περασμένη Τρίτη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η Πύλη Εμβολιασμού έχει αναβαθμιστεί και έχει δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης 30.000 – 35.000 χρηστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο προγραμματισμός για το κλείσιμο ραντεβού θα συνεχιστεί με συγκεκριμένες ηλικίες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα, ο κ. Κόκκινος είχε διευκρινίσει ότι τα ζητήματα που αντιμετώπισε η Πύλη οφείλονταν στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των ταυτόχρονων προσπαθειών, που έγιναν για το κλείσιμο ραντεβού, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Εξήγησε ότι αυτό συνέβη γιατί μπορεί ταυτόχρονα να γίνονταν προσπάθειες από 4 ή 5 διαφορετικά άτομα για να κλειστεί ραντεβού εμβολιασμού για το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 13 Απριλίου έγιναν 193.537 εμβολιασμοί, οι 137.004 με την 1η δόση και οι 56.533 και με τις δύο δόσεις. Επίσης, από τον Δεκέμβριο 2020 μέχρι και τον Ιούνιο 2021 αναμένεται να έχουν παραληφθούν 1 εκ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

100.000 δόσεις εμβολίου Pfizer στην Κύπρο μέχρι τον Ιούνιο, δηλώνει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: