Δωρεά 100.000 ευρώ της Γκρέτα Τούνμπεργκ στον Π.Ο.Υ για προμήθεια εμβολίων

File Photo Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Νέα Υόρκη EPA/COREY SIPKIN




Στην έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για συμμετοχή στην αγορά εμβολίων συμμετέχει ενεργά το Ίδρυμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το ίδρυμα δώρισε σήμερα 100.000 ευρώ προτρέποντας τις χώρες και τους κατασκευαστές να ενισχύσουν και να μοιραστούν τις προμήθειες εμβολίων COVID-19, ώστε όλοι να μπορούν να εμβολιαστούν παντού.

Η δωρεά κατέστη δυνατή χάρη στα βραβεία που έλαβε το Ίδρυμα της για την υποστήριξή της στη στήριξη της δράσης για την αλλαγή του κλίματος. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία σήμερα συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας COVID-19 τόνισε ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την τραγωδία που συνοψίζεται στην ανισότητα των εμβολίων».

«Έχουμε τα μέσα στη διάθεσή μας», όπως είπε «για να διορθώσουμε τη μεγάλη ανισορροπία που υπάρχει σήμερα σε όλο τον κόσμο στον αγώνα κατά του COVID-19». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «όπως και με την κλιματική κρίση, πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε αυτούς που είναι οι πιο ευάλωτοι. Γι’ αυτό υποστηρίζω τον ΠΟΥ, τον GAVI και όλους τους εμπλεκόμενους στην πρωτοβουλία COVAX, η οποία πιστεύω ότι προσφέρουν την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για να διασφαλιστεί η πραγματική ισότητα εμβολίων και μια έξοδος από την πανδημία».

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ κατά μέσο όρο, 1 στα 4 άτομα σε χώρες με υψηλό εισόδημα έχουν λάβει ήδη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σε σύγκριση με μόνο ένα άτομο σε περισσότερα από 500 σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ο Γενικός Διευθυντής ΠΟΥ, εξήρε το παράδειγμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, σημειώνοντας πως η ίδια έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η ισχυρή υποστήριξή της για την ισότητα εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 αποδεικνύει και πάλι τη δέσμευσή της να κάνει τον κόσμο μας ένα πιο υγιεινό, ασφαλέστερο και πιο δίκαιο μέρος για όλους άνθρωποι» και προέτρεψε την παγκόσμια κοινότητα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γκρέτα και να κάνει ό, τι μπορεί, για την υποστήριξη του COVAX, για να προστατεύσει τα πιο ευάλωτα άτομα του κόσμου από αυτήν την πανδημία».

Ο Ανιλ Σόνι, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος του ΠΟΥ, επικρότησε τη δωρεά του Ιδρύματος ως ένα σημαντικό μήνυμα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη από νέους σε όλο τον κόσμο για μια παγκόσμια απάντηση σε αυτήν την παγκόσμια πρόκληση.

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Κώστας Δαβάνης
Στρασβούργο, Γαλλία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ προειδοποιεί: Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη τoυ κορωναϊού, η συμβίωση μαζί του θα είναι μακροχρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: