Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο με τις κινήσεις των δραστών στα χέρια της ΕΛΑΣ – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

File photo: Ασθενοφόρο βρίσκεται έξω από το σπίτι του δημιοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, μετά την δολοφονία του, Πέμπτη 09 Απριλίου 2021. Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Βίντεο στο οποίο φαίνονται οι κινήσεις των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει καρέ – καρέ τους δύο δράστες να βρίσκονται πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.

Το εν λόγω βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, ή εάν οι εκτελεστές είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό του με συσκευή GPS.

Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση: Τον εκτέλεσαν με 10 σφαίρες

Με δέκα σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο οι δολοφόνοι του χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον ‘Αλιμο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα σήμερα την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

  • Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά δέκα τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.

Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην News Google

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες –Τα σενάρια για το συμβόλαιο θανάτου και η χαριστική βολή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: