Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο με τους 2 εκτελεστές, έρευνες σε αεροδρόμια, σύνορα, ξενοδοχεία

FILE PHOTO: Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο, μετά την δολοφονία του, Πέμπτη 09 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από σήμερα Δευτέρα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου.

  • Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται τόσο στην εύρεση των δύο εκτελεστών που πυροβόλησαν 13 φορές τον αστυνομικό συντάκτη αλλά κυρίως στο να ανακαλύψουν τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή «υπέγραψε» το «συμβόλαιο θανάτου».

Τρία περίπου 24ωρα έπειτα από την εγκληματική ενέργεια που συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο, τα αγαπημένα πρόσωπα του θύματος είναι ακόμα σοκαρισμένα, ωστόσο σιγά σιγά θα κληθούν να δώσουν στις Αρχές όλες τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν.

Καρέ καρέ εξετάζεται το βίντεο με τους δράστες

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες φαίνεται πως θα παίξει το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Το  βίντεο-ντοκουμέντο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN TV.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι δύο εκτελεστές, πάνω στο δίκυκλο τύπου σκούτερ με το οποίο διέφυγαν από το σημείο.

Οπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο, οι δράστες περίμεναν τον δημοσιογράφο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φτάσει στο σπίτι του, όπου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Το ρολόι στο καταγραφικό σύστημα έγραφε 2:15 , όταν οι δύο δράστες από την οδό Ερεχθείου έστριψαν στην Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση την οδό Σακελλαρίου. Φαίνεται ξεκάθαρα πως επέβαιναν σε μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού με μαύρη μπαγκαζιέρα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο είναι σαφές πως οι ψυχροί εκτελεστές δεν ακολούθησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και γι αυτό οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχαν δύο ομάδες, οι οποίες έδρασαν.

Η μία να παρακολουθούσε τον αστυνομικό συντάκτη και να έδωσε το σήμα και η δεύτερη να προσέγγισε και να τον εκτέλεσε. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα ενεργοποιημένα τηλέφωνα, στο οικοδομικό τετράγωνο, όταν έγινε η δολοφονία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, σχολιάζοντας την πορεία των ερευνών στο OPEN τόνισε πως είναι πιθανό το σενάριο οι δράστες να έχουν έρθει από το εξωτερικό, όπως έχει γίνει με αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν, γιατί δύσκολα θα ρίσκαραν να μείνουν στην Ελλάδα και να συλληφθούν.

  • «Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά το συγκεκριμένο βίντεο, ελπίζω στην δύναμη της τεχνολογίας. Πολλά σπίτια έχουν κάμερες κι αυτό θα βοηθήσει», συμπλήρωσε.

Η έρευνα προσανατολίζεται και στα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μηχανών, καθώς από την ΕΛ.ΑΣ θεωρείται πολύ πιθανό, η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες να μην είναι κλεμμένη με πλαστή πινακίδα  αλλά ενοικιασμένη.

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη μηχανή δεν έχει βρεθεί, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που οι δράστες χρησιμοποιούσαν μηχανή μικρού κυβισμού.

Από την ανάλυση της εικόνας του βιντεοληπτικού υλικού που έχει από την πρώτη στιγμή στα χέρια της η Αστυνομία θεωρείται δεδομένη η δυνατότητα ταυτοποίησης της μηχανής χαμηλού κυβισμού από τον αριθμό της πινακίδας της.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει δοθεί εντολή στα αεροδρόμια για να δώσουν όλες τις λίστες με τα άτομα που μπήκαν αλλά και βγήκαν από τη χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και για τα χερσαία σύνορα.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημείωσε για το βίντεο στο Open:

«Έχουμε την κάμερα, τα πρόσωπα δεν φαίνονται γιατί φορούν τζόκεϊ και μάσκες ή full face. Δεν βρέθηκε το μηχανάκι ακόμα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα».

Το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο αποτελεί έως τώρα το κύριο στοιχείο για την εξέλιξη της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών, με τους άνδρες της ασφάλειας να σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας από οικήματα και καταστήματα σε μία προσπάθεια να καταγράψουν την πορεία που ακολούθησαν οι δράστες. Συγκεκριμένα, συλλέγουν  βιντεοληπτικό υλικό και από προηγούμενες μέρες, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι δράστες είχαν προβάρει το χτύπημα παρακολουθώντας ξανά και ξανά τη διαδρομή που έκανε καθημερινά ο Γιώργος Καραϊβάζ, επιστρέφοντας από τη δουλειά του.

Οι έρευνες στο αυτοκίνητο του Καραϊβάζ
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται ήδη σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Εκεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να είχαν τοποθετήσει gps tracker προκειμένου να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κινήσεις του δημοσιογράφου, κάτι που ωστόσο, σύμφωνα με το κανάλι, δεν δείχνει πολύ πιθανό.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους το κινητό τηλέφωνο του θύματος, αλλά και τον φορητό υπολογιστή του, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, είτε από μηνύματα, είτε από mail.

Σοκάρουν οι αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων

Tις δραματικές στιγμές της δολοφονικής επίθεσης στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβάζ, περιέγραψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε αλλοίωση φωνής.

Ακούμε έναν περίεργο θόρυβο σαν να έχει σκάσει κάποια εξάτμιση μηχανής, αλλά απανωτοί ήχοι. Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ.  Και στη συνέχεια γυρίσαμε την πλάτη να δούμε τι γίνεται γιατί κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, μας έκανε εντύπωση.  Και βλέπουμε στο σημείο εκείνο που έγινε η δολοφονία μια μηχανή μικρού κυβισμού με δύο ανθρώπους πάνω και ο ένας να στέκεται πάνω στο πεζοδρόμιο όρθιος, να έχει κατέβει δηλαδή από τη μηχανή και να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο. Θόλωσα εκείνη τη στιγμή, έπρεπε δηλαδή να φύγουν και να πάω κοντά και να δω ότι υπήρχε άνθρωπος από κάτω. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα.” αναφέρει.

Οι συγκλονίστηκες περιγραφές για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, σοκάρουν.

Δευτερόλεπτα έγιναν αυτά και μάλιστα με την ησυχίας τους ό,τι έκαναν το έκαναν. Δηλαδή σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα. Γύρισαν κοίταξαν και ο οδηγός της μηχανής και ο εκτελεστής κάτω να δουν αν όντως είναι νεκρός και σηκώθηκαν κι έφυγαν. Και δεν είπαν και τίποτα μεταξύ τους, εμείς δεν ακούσαμε κάτι να συζητάνε. Και δεν ξέρω αν μας πήραν είδηση και εμάς ή αν μας είδαν και αν δεν έδωσαν σημασία” προσθέτει.

Όλα κράτησαν μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Άλλος μάρτυρας, γείτονας του δημοσιογράφου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κατέβηκε από τη μηχανή και έριξε δύο σφαίρες στο Γιώργο και μετά ο Γιώργος στηρίζεται στη μηχανή μου γιατί η μηχανή μου ήταν παρκαρισμένη εκεί και μετά πάει γυρνάει και πέφτει στο πεζοδρόμιο ο Γιώργος, και ο δολοφόνος πήγε πίσω από τον Γιώργο και όπως είχε πέσει ο Γιώργος πίσω ρίχνει 4 σφαίρες πάνω στο κεφάλι του. Εγώ δεν μπορούσα να δω άλλο.

Με πληροφορίες από OPEN TV, ethnos.gr, skai.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στην News Google

Αυτοί είναι οι εκτελεστές του Καραϊβάζ: Βίντεο-ντοκουμέντο έφερε στο φως το OPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: