Δημοσκοπήσεις και προετοιμασίες της διάσκεψης για το Κυπριακό στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κύπρου

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Οι δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, οι προετοιμασίες για την διάσκεψη για το Κυπριακό την ερχόμενη βδομάδα, οι αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων κορωναϊού και τα μέτρα που ενδεχομένως να ληφθούν σήμερα, προβάλλονται πρωτοσέλιδα στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Πρώτο κόμμα παραμένει ο ΔΗΣΥ, με διαφορά από το ΑΚΕΛ περίπου 2%», η εφημερίδα προβάλλει τις τρεις δημοσκοπήσεις χθες βράδυ από OMEGA, ΡΙΚ και SIGMA. Αλλού γράφει ότι η επιδημιολογική κατάσταση οδηγεί σε lockdown. Γράφει επίσης ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας της βουλής δεν τηρήθηκαν αποστάσεις, όπως είναι και το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Κατεβάζουμε και πάλι ρολά» γράφει ότι πάμε προς πιο αυστηρά μέτρα για τουλάχιστον 15 μέρες ώστε να γλυτώσουμε το καλοκαίρι. Προβάλλει αλλού τις τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία για τη Γενεύη. Αναφέρεται επίσης και στην αναβολή της ψήφισης της αναστολής των εκποιήσεων.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Χωρίς εκποιήσεις μέχρι Ιούλιο» γράφει ότι καλύπτονται οι πρώτες κατοικίες μέχρι μισό εκατομμύριο, επαγγελματικές στέγες μέχρι 2 εκατ. και αγροτεμάχια έως 250 χιλιάδες. Αλλού γράφει ότι αύριο θα είναι τα θυρανοίξια του νέου καθεδρικού ναού Αποστόλου Βαρνάβα στην εντός των τειχών Λευκωσία. Αναφέρεται επίσης σε καταγγελία γυναίκας εναντίον υποψήφιου βουλευτή για βιασμό.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εγγυήσεις 1 δις με ρήτρες προς όφελος μικρομεσαίων και εργαζομένων» και γράφει ότι κίτρινη διαφημιστική προπαγάνδα από τον ΔΗΣΥ καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Προβάλλει επίσης την αναστολή των εκποιήσεων για νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες ενώ αλλού αναφέρει ότι εκατοντάδες πακέτα δόθηκαν από το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» γράφει ότι σε μια εκρηκτική συνεδρία, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τις κρατικές εγγυήσεις για επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους που επηρεάστηκαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι οι προσωπικοί γιατροί θα μπορούν τώρα να προσφέρουν εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, χωρίς να χρειάζεται εγγραφή στην πύλη εμβολιασμού. Επίσης αναφέρει ότι επίκειται πρόταση για lockdown.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στη χειρότερη θέση παγκοσμίως!» γράφει ότι είναι δραματική η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια. Γράφει επίσης ότι οι κρατικές χορηγίες δίνονται σε «μικροεπιχειρήσεις» που στήνουν ως θυγατρικές εταιρείες μεγάλοι developers, βιομήχανοι και γενικά το «αμαρτωλό κεφάλαιο». Αλλού αναφέρεται στις πολιτιγραφήσεις και γράφει ότι εκτός νομικού πλαισίου είναι πέραν των μισών φακέλων.

«Το κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Πολιτικές μικρότητες με φόντο, ακόμα και το 2023» γράφει ότι κορυφαία πράξη πολιτικής ανευθυνότητας ήταν η συμπεριφορά κομμάτων έναντι του προϋπολογισμού του 2021. Αλλού γράφει ότι δόθηκε το πράσινο φως για το εμβόλιο της Janssen με προειδοποιήσεις σχετικά με ασυνήθιστους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια. Προβάλλει επίσης ότι ο Σύνδεσμος Λογιστών Κύπρου εισέρχεται στη νέα τεχνολογική εποχή με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, βασισμένες σε blockchain «αλυσίδα συστοιχιών».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Οδομαχίες εντός κομμάτων» μιλά για αντιπαλότητα εντός των κομμάτων με τους υποψηφίους να αναπτύσσουν έντονη προσωπική προεκλογική εκστρατεία για να τους οδηγήσει στη Βουλή. Αναφέρεται επίσης στον Μιχαλάκη Λεπτό, λέγοντας πως δημιούργησε από το μηδέν μια αυτοκρατορία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: