Δικτάτορας ο Ερντογάν λέει ο Ντράγκι με αφορμή το sofa gate: Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του σε Μισέλ και φον Ντερ Λάιεν

Φωτογραφία που διατέθηκε από το Γραφείο Τύπου του Chigi Palace δείχνει τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ηγέτες των πόλεων, των επαρχιών και των περιφερειών της Ιταλίας, στη Ρώμη της Ιταλίας, στις 8 Απριλίου 2021. EPA, FILIPPO ATTILI
Την αντίθεση του με την συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση του με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι χαρακτηρίζοντας μάλιστα δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Sofa gate, η επόμενη μέρα: Η ακάθιστη Ούρσουλα, η απολογία Μισέλ και η ένοχη σιωπή της Αγκυρας

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την στάση του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε:

«Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη.

Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς:

Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

 

“Κεραυνοί” Βέμπερ για sofagate: Η Ευρώπη απέτυχε να σταθεί ενωμένη, περιμέναμε περισσότερα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: