Δεν υπάρχει ο Φουρθιώτης, ήθελε και διαπίστευση στη Βουλή: Πως τον «γείωσε» ο… πονηρός Τασούλας

File photo: O Mένιος Φουρθιώτης ζητούσε να «παγώσει» η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί-χορηγηθεί για την προστασία του. screenshot via YouTube
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πολυσχιδή δράση του Μένιου Φουρθιώτη και εγκαινιάζεται η τρίτη σε βάρος του εισαγγελική έρευνα.

Αυτή τη φορά αποκαλύπτεται από ανακοίνωση της Βουλής ότι  επιχείρησε να εκδώσει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Η υπόθεση ξεκινά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο «δημοσιογράφος» στέλνει τα απαραίτητα – πλαστά όπως αποδεικνύονται – έγγραφα στο Γραφείο Τύπου της Βουλής.

Στόχος του ήταν να διαπιστευθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης έχοντας απεριόριστη πρόσβαση στο κτίριο της Βουλής.

  • Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας που ενημερώθηκε σχετικά είχε «παγώσει» την αίτηση του Μ. Φουρθιώτη, διότι τυπικά δεν μπορούσε να αρνηθεί το αίτημά του, καθώς παρουσιαζόταν και ως προϊστάμενος ραδιοφωνικού σταθμού.

Και τώρα, πλέον, που αποκαλύφθηκε ότι είχε προχωρήσει στο σχετικό αίτημα ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα (με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης) ο οποίος έχει αναλάβει να «ξεψαχνίσει» την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα -με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα- του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής «μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της».

  • Με την ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα σήμερα, υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τίθεται πλέον και αυτή η υπόθεση, η 3η κατά σειρά που θα απασχολήσει την εισαγγελία.

Το Δελτίο Τύπου της Βουλής:

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν  και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Η ώρα του Εισαγγελέα για τον Φουρθιώτη: Δικαστική έρευνα ζητά η κυβέρνηση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: