Χωρίς βοήθεια: Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού Open είναι το μόνο που σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά του…

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του OPEN, Νίκη Λυμπεράκη με την ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες,Μαρία Ψαρρά. Φωτογραφία via OPEN TV




Στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN γίνεται καθημερινά πολύ καλή δουλειά. Υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, η παρουσιάστρια Νίκη Λυμπεράκη, οι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές στην Κωνσταντινούπολη, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη Μόσχα, καταφέρνουν καθημερινά σχεδόν να διπλασιάζουν τα ποσοστά του δελτίου.

Το δελτίο του OPEN είναι και το μόνο που δεν έχει -αυτό που λέμε στην τηλεοπτική “γλώσσα”- lead in. Πριν από το δελτιο, το κανάλι μεταδίδει χιλιοπαιγμένες ελληνικές ταινίες, οι οποίες δίνουν στο δελτίο εξευτελιστικά ποσοστά και σε μία εποχή κατά την οποία ο ανταγωνισμός παρουσιάζει νέα προγράμματα, και ας είναι Απρίλιος.

Έχει επίσης σημασία, ότι τα δελτία του Alpha και του Star, που παίρνουν από τις προηγούμενες εκπομπές ποσοστά πάνω από 20%, μονίμως υποχωρούν. Υποχώρηση από την προγηούμενη εκπομπή σημειώνει και το δελτίο του Αντέννα, αν και τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί και πάλι. Αντίθετα ο Σκάι αυξάνει τα ποσοστά του αλλά όχι στα επίπεδα του OPEN.

Οι τηλεοπτικοί συντάκτες, για κάποιο περίεργο λόγο, προβάλλουν μόνο τα “αρνητικά” του καναλιού OPEN, το οποίο προσπαθεί ακόμα να εξαφανίσει τα στοιχεία από το παλιό απαξιωμένο Έψιλον. Ενώ όταν αναφέρονται στη μεγάλη επιτυχία του Ράδιο Αρβύλα, σημειώνουν ότι είναι η μόνη επιτυχημένη εκπομπή του OPEN. Είναι και το δελτίο ειδήσεων. Εάν, θεωρητικά, το δελτίο είχε ένα καλό lead in, θα ¨κτυπούσε”μεγάλα νούμερα.

Είναι γεγονός ότι η παρουσία στη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, άλλαξε τα δεδομένα στο κανάλι, που παρέπαιε λόγω του προγράμματος, το οποίο στην ουσία ήταν και είναι ανύπαρκτο.

Εύσημα αξίζουν και στον Δημήτρη Μιχαλέλη που έστησε το κανάλι από το μηδέν, όταν έπρεπε να το αλλάξει από το αναξιόπιστο Έψιλον που παρέλαβε.

Τα ποσοστά των ελληνικών καναλιών από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: