Χάθηκε η μπάλα: Το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει διαλύσει τα νοσοκομεία, την αγορά και τη …ψυχολογία

Εργαζόμενοι συσκευάζουν κιβώτια με ατομικά διαγνωστικά τεστ για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, σε αποθήκη στο Μαρκόπουλο, κοντά στην Αθήνα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Υπάρχει στα αλήθεια κανείς που πιστεύει ότι η κυβέρνηση ξέρει πλέον τι κάνει στο θέμα της πανδημίας; Πολύ αμφιβάλλω. Το μεγάλο επικοινωνιακό ατού της αποτελεσματικής διαχείρισης στην πρώτη φάση έχει ήδη «γυρίσει» σε ρεκόρ αρνητικών κρίσεων για την πλήρη απώλεια ελέγχου στο σημερινό «τρίτο κύμα» επέλασης του Covid που έχει διαλύσει, εκτός από το υγειονομικό σύστημα, την αγορά, αλλά και την ψυχολογία του κόσμου.

H εικόνα της Ελλάδας είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή άλλων χωρών που ξεκίνησαν άσχημα και κατέγραψαν τραγικές επιδόσεις κάπου στην μέση της διαδρομής, αλλά φαίνεται να διδάχθηκαν από τα λάθη και αναπροσάρμοσαν την στρατηγική τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βρετανία με το ταχύτατο εμβολιαστικό πρόγραμμα που προσπέρασε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους από την «εσωτερική» και σήμερα μετράει λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα, αλλά και η Πορτογαλία των 800 χιλιάδων κρουσμάτων, που τις τελευταίες μέρες έχει περιορίσει εντυπωσιακά την μετάδοση, χωρίς να χρειαστεί  να καταφύγει στα δρακόντεια, αχρείαστα και εν πολλοίς αλλοπρόσαλλα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

  • Στο πρόσφατο παρελθόν ο πρωθυπουργός καμάρωνε για τον συγκριτικά μικρό (καταγεγραμμένων) κρουσμάτων. Μόνο που αυτός δεν αποτελεί δείκτη.

Γιατί εξαρτάται από το πώς και…πόσο μετράς. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοφανής…πατέντα της μέτρησης «ακορντεόν». Την μία μέρα δεκατρείς χιλιάδες και την επόμενη …εξηντατρείς! Αντε λοιπόν να βγει συμπέρασμα. Ισα-ίσα για να μπερδεύεται ο κόσμος και να εξυπηρετούνται επικοινωνιακές σκοπιμότητες με πολιτικάντικες κουτοπονηριές.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση οι αξιόπιστοι δείκτες είναι άλλοι. Των διασωληνωμένων και των νεκρών. Κι εδώ φαίνεται το μέγεθος της αποτυχίας. Η Ελλάδα με τις καθημερινές επιδόσεις των 70 θανάτων σε ένα πληθυσμό 10 εκατομμυρίων βρίσκεται πλέον στην ομάδα των εξαιρετικά «προβληματικών» χωρών.

Το επιπλέον πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση έχει πάψει εδώ και καιρό να ασχολείται με την ουσιαστική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Την έχει αφήσει στον «αυτόματο» να την διαχειρίζεται με ότι μέσα διαθέτει ο Κικίλιας.

-Το βάρος δίνεται αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διάσταση της υπόθεσης με μοναδικό γνώμονα την μείωση του αρνητικού αντίκτυπου στην κοινή γνώμη. Κι εκεί ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους…οι Σκέρτσοι.

  • Με αντιφατικές, ακατάληπτες, αλληλοαναιρούμενες και απολύτως ατελέσφορες πρωτοβουλίες που αγγίζουν το όριο της φαιδρότητας. Γι αυτό και έχει καταργηθεί κάθε έννοια συμμόρφωσης στα μέτρα. Η απείθεια είναι μαζική και ουδείς πλέον τολμάει να συνετίσει τους παραβάτες.

Πολύ φοβούμαι ότι και το πολυδιαφημισμένο εφεύρημα των… «do it your self» στιγμιαίων τεστ, απλώς θα κάνει πλούσιους κάποιους μεσάζοντες, επιτείνοντας την σύγχυση για την πραγματική υγειονομική εικόνα.

Και μέσα σε αυτό το σκηνικό της παλινωδίας, της παραπληροφόρησης και του…δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πότε θα ανοίξει τον τουρισμό. Ε, εκεί να δείτε γλέντια…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Λαικισμός και υπερβολές με το Ταμείο Ανάκαμψης: Δυστυχώς δεν θα γίνουμε όλοι ξαφνικά πλούσιοι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: