Αυγενάκης για το Ράλλυ Ακρόπολις: Θέλουμε να κάνουμε την κορυφαία διοργάνωση και θα το πετύχουμε

File Photo Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Radio 98,9», από το Ζάγκρεμπ όπου βρίσκεται με την ευκαιρία του Ράλλυ Κροατίας.

Ο Ελληνας υφυπουργός, αναφέρθηκε στις επαφές που έκανε στην Κροατία και φυσικά, στο Ράλλυ Ακρόπολις, που μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε: «Εδώ, στην Κροατία, είχα αρκετές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της FIA, του WRC και με παγκόσμιους φορείς αυτοκινήτου. Όλοι τους είναι ενθουσιασμένοι για τον αγώνα μας, το Ράλλυ Ακρόπολις, τον Σεπτέμβριο και μας εξέφρασαν ότι τους είχε λείψει η αποφασιστικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνέπεια μας. Για το WRC είναι σημαντικό που γυρίζουν στην Ελλάδα. Το εισπράττω, μας το είπαν. Περίμεναν τόσα χρόνια να δουν μια Κυβέρνηση που να στηρίζει τον αγώνα, ενέργειες που θα τους έκαναν να νιώσουν ξανά ασφάλεια. Παλιοί οδηγοί, που τώρα είναι στελέχη των ομάδων, αναπολούν το Ράλλυ και είναι  χαρούμενοι που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Μας λένε πόσο χρειάζεται αυτό το διαφορετικό ράλλυ, το δικό μας, το «Ράλλυ των Θεών. Εισέπραξα θαυμασμό και από τις επαφές με την κροατική κυβέρνηση. Θα υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας μαζί τους και ήδη τους καλέσαμε, μαζί με άλλες χώρες που διοργανώνουν αγώνες του WRC για να τους φιλοξενήσουμε τον Σεπτέμβριο. Μετά από οκτώ χρόνια, θέλουμε να κάνουμε την κορυφαία διοργάνωση. Και θα το πετύχουμε. Και θα διοργανώσουμε διαφορετικά, καινοτόμα και πρωτόγνωρα πράγματα. Το Service Park στη Λαμία θα είναι σύγχρονο και ολοκληρωμένο σε δύο μήνες από τώρα. Είναι διαβεβαίωση και προσωπική μου δέσμευση. Με ευθύνη και καθημερινή δουλειά του Δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού και των ανθρώπων τους η «καρδιά» του Ράλλυ Ακρόπολις θα λειτουργήσει στην εντέλεια. Δουλεύουμε για να ακουμπήσουμε και να συνδέσουμε όλες τις γενιές. Η ισχύς του πολυκερματισμένου μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αρχίζει και δένει ξανά, είναι πολύ μεγάλη στη χώρα μας. Και θα τα συνδέσουμε, ως Κυβέρνηση, όλα αυτά με τον τουρισμό, την προβολή της Ελλάδας, την τοπική οικονομία, αλλά και με τη φιλοσοφία της οδικής ασφάλειας και της οδηγικής συμπεριφοράς. Θα δουλέψουμε ομαδικά και θα ωφεληθούμε ως χώρα. Όλη η Ελλάδα θα κερδίσει. Και θα επιτύχουμε να είμαστε μόνιμα στο WRC, έπειτα από το τέλειο αποτέλεσμα τον προσεχή Σεπτέμβριο».

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Από τον Γραμμόζη στον Μάντζιο: Τουλάχιστον 10 Έλληνες προπονητές ποδοσφαίρου εργάζονται στο εξωτερικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: