Άρση αδιεξόδου: Ο Άρμιν Λάσετ αποδεκτός υποψήφιος καγκελάριος και από τους Βαυαρούς

File photo: Ο Πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ΄Αρμιν Λάσετ μιλάει στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο, Γερμανία. EPA/FILIP SINGER




«Ο κύβος ερρίφθη. Ο ‘Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση», δήλωσε πριν από λίγο ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), το οποίο σε ποσοστό 77,5% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λάσετ.

Πριν από την συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο κ. Ζέντερ είχε δηλώσει ότι παραχωρεί στο CDU το προβάδισμα στην επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και σήμερα επανέλαβε ότι δέχεται το αποτέλεσμα «χωρίς μνησικακία» και ότι τάσσεται υπέρ της ενότητας της Χριστιανικής Ένωσης.

Νωρίτερα, η BILD είχε προαναγγείλει την απόφαση του Μάρκους Ζέντερ να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Έπειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που διήρκεσε επτά ώρες, 31 από τα μέλη του προεδρείου του CDU ψήφισαν υπέρ του κ. Λάσετ ως υποψήφιου Καγκελάριου, εννέα υπέρ του κ. Ζέντερ και έξι απείχαν.

Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι τυπικά δεσμευτικό, πριν από τη συνεδρίαση του προεδρείου ο αρχηγός του CSU είχε δηλώσει ότι δίνει στο CDU, «τη μεγάλη μας αδελφή», το προβάδισμα της απόφασης για το χρίσμα, διαβεβαιώνοντας ότι θα σεβαστεί και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Το προεδρείο του CDU στηρίζει εκ νέου τον αρχηγό του Άρμιν Λάσετ ως υποψήφιο καγκελάριο του συντηρητικού Συνασπισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: