Αρμόδωρος: Νίκη στο ντέρμπι για να διασφαλίσει η ΑΕΚ τη θέση στην Ευρώπη

File Photo Παίκτες της ΑΕΚ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται η ΑΕΚ έναντι του Παναθηναϊκού ενόψει του αυριανού (21/4, 21:30) ντέρμπι για την 4η αγωνιστική των play off.

Ο Ηλίας Αρμόδωρος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζοντας ότι η παλιά ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο για το ματς που θα κρίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο παλαίμαχος αριστερός μπακ της Ένωσης, του Εθνικού και του Λεβαδειακού αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο προετοιμασίας ενός ποδοσφαιριστή παραμονές του αθηναϊκού «κλάσικο», αλλά και στο νεαρό Μάριο Μιτάι που αγωνίζεται στην ίδια θέση.

– Είναι ένας «τελικός» το ντέρμπι της Τετάρτης; 

Ναι μπορούμε να το πούμε αυτό, αφού με νίκη η ΑΕΚ εξασφαλίζει τη θέση της στην Ευρώπη που αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο. Θεωρώ ότι πηγαίνει με καλύτερη ψυχολογία λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων, αλλά και της διαφοράς των πέντε βαθμών που παρέχει κάποια ασφάλεια. Όμως ένα ντέρμπι έχει πάντα τις ιδιομορφίες του. Είναι μέσα στις δυνατότητες της ΑΕΚ να νικήσει και να διασφαλίσει κατά τη γνώμη μου ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μετά πρέπει να δει τι θα κάνει στο κύπελλο, που και εκεί θεωρώ ότι έχει δυνατότητες να πετύχει.

– Υπάρχει συγκεκριμένοι διαδικασία προετοιμασίας ενός ποδοσφαιριστή πριν από τέτοιους αγώνες;

Τέτοιοι αγώνες έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία και ένας ποδοσφαιριστής οφείλει να είναι προετοιμασμένος σωματικά και ψυχολογικά. Στην εποχή μου οι ομάδες ήταν αμιγώς ελληνικές, υπήρχαν μόνο δύο ξένοι. Ο Έλληνας είναι περισσότερο ποδοσφαιριστής ψυχολογίας, σε σχέση με τους ξένους που σπάνια δένονταν με την ομάδα και κοιτάζουν περισσότερο τα συμβόλαιά τους. Ωστόσο, είτε κάποιος είναι επαγγελματίας είτε δένεται συναισθηματικά με τη ομάδα, είναι ένα ντέρμπι που ξέρει ότι θα πάρει μεγάλη δημοσιότητα, εκεί θα ανεβάσει τις μετοχές του, θα μεγαλώσει τις φιλοδοξίες του και θα αυξήσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

– Ποιες διαφορές βλέπετε στη σημερινή εποχή;

Υπάρχουν διαφορές όπως το γεγονός ότι παίζουν αρκετά συχνά, τώρα με τα play off έχουμε τέσσερα ντέρμπι, ενώ για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ παίζει σε μια χρονιά έξι φορές αφού κληρώθηκαν μαζί στο κύπελλο. Όμως το αυριανό ματς έχει ιδιαίτερη σημασία. Και για τις δύο ομάδες οι στόχοι μιας χρονιάς κρίνονται μέσα σε 1,5 ώρα παιχνιδιού. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι σε πλεονεκτική θέση και πρέπει τα παιδιά να τα δώσουν όλα. Επιθετικά βλέπω ότι τον τελευταίο καιρό τα πάνε καλά. Αμυντικά υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως νομίζω ότι με την επιστροφή του Γαλανόπουλου και άλλων μέσων που βοηθάνε πολύ ανασταλτικά.

– Ποια είναι η γνώμη σας για τον Μάριο Μιτάι που παίζει στη θέση στην οποία αγωνιστήκατε στην ΑΕΚ;

Ο Μιτάι είναι ένας ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ καλά στοιχεία. Ένας νέος παίκτης χρειάζεται πάντα την ομάδα για να μπορέσει να εξελιχθεί. Όσο καλύτερη είναι η ΑΕΚ, όσο πιο οργανωμένη, τότε ένας νεαρός μπορεί να αναδειχθεί. Μιλάμε για ηλικίες που έχουν πάντα σκαμπανεβάσματα και θέλουν δρόμο μέχρι να φτάσουν στο σημείο να παγιώσουν καλές αποδόσεις στο γήπεδο. Αν δεν τον βοηθάει κι η ομάδα, η εξέλιξή του πραγματοποιείται με πιο αργό ρυθμό. Βλέπω ότι είναι ένα εργατικό παιδί  και νομίζω ότι σε μία καλύτερη ΑΕΚ, που ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα τη δούμε, θα εξελιχθεί, θα γίνει ο βασικός αριστερός μπακ και να κάνει μεταγραφή στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της Ρεάλ: Αν περιμένουμε την UEFA, το 2024 οι ομάδες μας θα έχουν πεθάνει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: