Αντιπερισπασμός από την Άγκυρα: «Πιστή» στο ανυπόστατο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» η Τρίπολη, δηλώνει ο Ερντογάν

Photo Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE μέσω ΚΥΠΕ




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Εννοεί το παράνομο σύμφωνο που υπέγραψαν το 2019, μετά από συνάντηση που είχε με τον Λίβυο πρωθυπουργό Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο Ερντογάν ανέφερε επίσης η Άγκυρα θα στείλει 150.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στη Λιβύη.

Έτοιμη να συμφωνήσει με τη Λιβύη η Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας, σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου, συναντήθηκε στη Βεγγάζη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των μακροχρόνιων διμερών σχέσεων και η ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η Ελλάδα είναι στη διάθεση της Λιβύης για να συμφωνήσουμε στις θαλάσσιες ζώνες μας» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας.

Με πληροφορίες από Reuters-Anadolu μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Καλά μηνύματα από τη Λιβύη: Ικανοποίηση Δένδια από την ανταπόκριση για την κατάργηση του παράνομου μνημονίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: